DOPPS na festivalu “Pannonian Bird Experience 2014”

Doživljanje in spoštovanje narave se uresničujeta v naravovarstvu.

Ta vikend smo bili ornitologi DOPPS prisotni na festivalu imenovanem “Pannonian Bird Experience”, ki poteka vsako leto na Nežiderskem jezeru.

Množica razstavljalcev ornitološke opreme, nevladne naravovarstvene organizacije iz širse regije, umetniki, ljubitelji narave, mladi po telesu in duši so predstavljali svoje delo, dosežke, izdelke, in iskali nova znanja in priložnosti – vse usmerjeno v doživljanje in spoštovanje narave, ki se uresničuje v naravovarstvu.

Po 2 dneh smo na naši stojnici razdelili praktično ves material društva in informirali številne obiskovalce, tako o naravi Slovenije kot neposredno o naših projektnih aktivnostih. Izvedli smo predavanje z naslovom “Restoration of the most important stop-over site for shorebirds in Slovenia”, kjer smo poslušalce navdušili z našimi uspehi pri ohranitvi lagun in renaturacijo v teku v okviru projekta LIVEDRAVA. Prisotnost na dogodku smo izkoristili za številne konkretne dogovore o sodelovanju pri tekočih projektih in snovanju novih.

Za zaključek lahko rečemo le, da zagotovo ne bomo manjkali na tem dogodku tudi naslednje leto, ki bo med 18.-26. aprilom 2015.

Več fotografij si lahko ogledate na FB strani društva: www.facebook.com/pticeDOPPS