Mladinski tabor je pred vrati!

Ste vedeli, da na društvu organiziramo mladinske ornitološke raziskovalne tabore že od leta 1994? To tradicijo smo ohranili vse do danes in zato vam s ponosom sporočamo, da se bo prihajajočo nedeljo pričel že 28. mladinski tabor, ki bo trajal kar ves teden.

Letos bo Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije v sodelovanju s Krajinskim parkom Kolpa organiziralo Mladinski ornitološki raziskovalni tabor, ki bo med 25. junijem in 1. julijem potekal v Balkovcih ob reki Kolpi. 20 udeležencev bo na taboru spoznavalo, kako lahko z rednim spremljanjem številčnosti ptic, kot tudi s konkretnimi naravovarstvenimi akcijami pripomoremo k ohranjanju kulturne krajine, podrobneje pa bodo spoznali tudi rečni življenjski prostor ob reki Kolpi. Raziskovalno delo na taboru bo potekalo v skupinah, ki jih bodo vodili izkušeni ornitologi. Ob koncu tabora bodo mladi ornitologi analizirali dobljene podatke ter rezultate svojega dela predstavili javnosti, s čimer bodo prispevali k širjenju znanja in osveščanju na tem področju.

Udeleženci tabora “Goričko 2014” Foto: arhiv DOPPS

Vas zanima, kaj bodo mladi na taboru odkrili in kaj vse se bodo naučili?

Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključni predstavitvi dela na Mladinskem ornitološkem raziskovalnem taboru »Kolpa 2017«, ki bo v soboto, 1. julija 2017, ob 15. uri v Šokčevem dvoru, Žuniči 2, 8341 Adlešiči.

Veselimo se srečanja z vami!

Vabilo na zaključno prireditev – MORT »Kolpa 2017« (pdf)

      

Letošnji MORT “Kolpa 2017” ne bi bil mogoč brez pomoči in podpore Centra Interspar Vič. Hvala!