Vabilo na jubilejno Gugalnico – skupinski popis velike uharice

V veliko veselje nam je, da vas ponovno lahko povabimo na Gugalnico, družabni skupinski popis velike uharice, ki letos poteka že dvajsetič zapored!

Gugalnica je dogodek, kjer se prelivata znanje in pozitivna energija, ki jo uporabimo za učinkovitejše varstvo vrste. Na popisu združimo koristno s prijetnim, zato vsak od udeležencev doprinese, da lahko preiščemo večje območje in nam je druženje po popisu prijetnejše.

Pri varstvu velike uharice lahko sodeluje prav vsak. Popis je nezahteven, neizkušeni udeleženci pa se imajo možnost priključiti izkušenim. Več o popisu najdete lahko na i-Gugalnica2018.

Gugalnica na Krasu bo letos potekala v petek, 9. marca 2018, popoldan. Zborno mesto bo ob 16.30 pri Škocjanskih jamah (rezervni »vremenski« datum en teden kasneje).

Popis organiziramo skupaj s Parkom škocjanske jame, zato bomo zopet na izjemni lokaciji. Na popisu se bomo razkropili po Krasu, nato pa spet zbrali na predavanju. Letos ne moremo mimo 20 jubileja, v veselje nam bo pa predstaviti tudi dva nova projekta, ki sta se začela z velikim poudarkom ravno na varstvu velike uharice. Projekt Za KRAS se ciljno fokusira na vzpostavitev mirnih gnezdišč velike uharice v Parko Škocjanske jame in izolaciji smrtonosnih daljnovodov na območju Krasa, Projekt LIKE (Living on the Karst Edge) pa na usklajevanje varstva vrste z izjemnim porastom prostočasnih aktivnosti na območju Kraškega roba in prenosom dobrih praks pri varstvu uharice tudi na Hrvaško stran Kraškega roba.

POMEMBNO!

Zaradi koordinacije popisa vas naprošamo, da se na popis prijavite na e-mail: tomaz.mihelic@dopps.si, nato pa vam bomo poslali natančnejša navodila za udeležbo dogodka.

Dogodek organizirata: