Sezona uharic je na višku!

Štajerska sekcija DOPPS vabi na tradicionalni skupinski popis velike uharice na širšem območju Celja! Popis bo potekal v petek, 23. marca, pod vodstvom Mateja Gamserja in Tomaža Miheliča. Zborno mesto bo ob 16:30 uri v Leskovcu, v neposredni bližini avtocestnega izvoza Celje Vzhod. Tu se bomo razdelili v skupine in odpravili na popisne točke.

Obetamo si izjemen popis, saj smo na višku sezone ob začetku gnezdenja. Po popisu se bomo ponovno zbrali in prisluhnili predavanju, temu pa bo sledilo sovarsko druženje.

Dogodka se lahko udeleži prav vsak, saj popis velike uharice ne zahteva posebnega predznanja. Vse potrebno vas naučimo pred popisom. V primeru hladnejšega vremena priporočamo toplejša oblačila, saj se na popisnih točkah stoji pri miru. Za povratek s točke vam bo morda prav prišla naglavna ali kakšna drugačna svetilka.

Zaradi lažje organizacije Vas prosimo, da se na popis prijavite na e-mail: matej.gamser@gmail.com ali na telefon 051 235 375, najkasneje do četrtka, 22. marca. Vsem prijavljenim bomo pred popisom posredovali dodatne informacije.

Na lanskem popisu smo bili izredno uspešni. Preverili smo 20 lokacij, uharico pa smo potrdili na 12 teritorijih. Skoraj vsaka skupina je sovo tudi videla, zato ne pozabite na daljnoglede.