Cerkniško jezero bodo raziskovali tudi mladi

Letošnjo pomlad smo na društvu pričel izvajati več obsežnejših raziskav, zato je bila temu primerna tudi sezona na terenu. V okviru projekta LIFE Stržen smo pričeli z intenzivnimi popisi ptic na Cerkniškem jezeru, v naslednjem tednu pa bodo te raziskovali še mladi iz vseh koncev države. V nedeljo se namreč prične Mladinski ornitološki raziskovalni tabor »Cerknica 2018«.

Udeleženci MORT v letu 2017, ko smo skupaj raziskovali reko Kolpo.

Letos bo Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije v okviru projekta LIFE Stržen organiziralo Mladinski ornitološki raziskovalni tabor, ki bo med 24. junijem in 1. julijem potekal v kraju Zelše ob Cerkniškem jezeru.

24 udeležencev bo na taboru spoznavalo, kako lahko z rednim spremljanjem številčnosti ptic, kot tudi s konkretnimi naravovarstvenimi akcijami pripomoremo k ohranjanju mokrišč, podrobneje pa bodo spoznali tudi različne življenjske prostore v okolici jezera. Raziskovalno delo na taboru bo potekalo v skupinah, ki jih bodo vodili izkušeni ornitologi. Ob koncu tabora bodo mladi ornitologi analizirali dobljene podatke ter rezultate svojega dela predstavili javnosti, s čimer bodo prispevali k širjenju znanja in osveščanju na tem področju.

Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključni predstavitvi dela na Mladinskem ornitološkem raziskovalnem taboru »Cerknica 2018«, ki bo v nedeljo, 1. julija 2018, ob 14. uri v Lovskem domu LD Cerknica, Zelše 8d, 1380 Cerknica.