Gugalnica – Dan velike uharice

Z veseljem vas ponovno vabimo na Gugalnico, družabni skupinski popis velike uharice!

Letošnji, že 21. popis organiziramo skupaj z domačini na Kraškem robu v sklopu projekta LIKE »Living on the Karst Edge«.

Namen Gugalnice je učinkovitejše varstvo naše največje sove, z dogodkom pa združimo prijetno s koristnim in skupaj popišemo vrsto. Vsak od udeležencev pripomore, da lahko pregledamo čim večje območje, posvetimo pa se tudi izobraževanju, izmenjavi izkušenj in druženju.

Pri varstvu velike uharice lahko sodeluje vsak. Popis je nezahteven, neizkušeni udeleženci pa imate možnost, da se priključijo izkušenim in se tako hitro priučijo popisa. Vse več nas je takih, ki obiskujemo dogodek že vrsto let, kar ga dela še prijetnejšega. Več o popisu najdete lahko na i-Gugalnica2019.

Popis na Krasu, ki se bo odvil v sklopu Dneva velike uharice, bo letos potekal v soboto, 16. marca 2019 popoldan. Zbrali se bomo ob 15h v Dolu pri Hrastovljah (rezervni »vremenski« datum en teden kasneje).

Letos se bo veliko dogajalo že pred popisom, ko bodo potekale aktivnosti in animacije za otroke, celotno dogajanje pa bo usmerjeno v spoznavanje in zbliževanje z veliko uharico. Popisovalci se bodo razkropili po terenu v manjših skupinah, otroci pa bodo imeli priložnost poslušati uharico v Zanigradu, s skupino namenjeno samo njim. Po popisu bo tudi predavanje o veliki uharici in druženje. Gostoljubni domačini na Kraškem robu nam bodo tokrat pomagali pripraviti izjemen dogodek, na katerem ne bo manjkalo lokalnih dobrot, kot tudi prijetno družbo in vzdušje.

Prosimo, da se zaradi lažje organizacije dogodka prijavite s kratkim sporočilom na e-naslov ursa.koce@dopps.si in poslali vam bomo natančnejša navodila za udeležbo dogodka. Sporočite tudi število odraslih udeležencev in otrok.

Se veselimo snidenja,

Tomaž Mihelič in ostali gostitelji

Projekt LIKE se sofinancira v okviru Programa sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška v programskem obdobju 2014–2020.