Glava

 reader reader,

z obnovo habitatov in razglasitvijo Ormoških lagun kot naravnega rezervata smo na društvu deležni mednarodnega priznanja – projekt obnove se je uvrstil med finaliste letošnjih Natura 2000 nagrad (Natura 2000 Award).

O najboljšem evropskem projektu boste odločali VI, zato vas prosimo za pomoč. S klikom na fotografijo na levi strani oddate glas za Naravni rezervat Ormoške lagune in njegove prebivalce. Hvala!

Damijan Denac

direktor DOPPS

---

OBVESTILO!
Zaradi novih priporočil pri omejevanju širjenja koronavirusa smo nekatere dogodke odpovedali ali prestavili. Pred izvedbo dogodka prosimo preverite "Napovednik dogodkov" in novice na spletni strani www.ptice.si. Hvala za razumevanje.

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Atlas ptic sedaj le 59,90€

Atlas ptic Slovenije - Popisi gnezdilk 2002-2017 Celovito znanje o vseh slovenskih pticah gnezdilkah na enem mestu. Natančen pregled razširjenosti in številčnosti gnezdilk Slovenije na podlagi podatkov, ki jih je prispevalo 632 sodelavcev. 239 obravnavanih vrst. Karta gnezditvenih gostot in karta razširjenosti v kvadratih 2 kilometra za redke vrste, …

Preberite več.

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Obnova habitatov in razglasitev Ormoških lagun kot naravnega rezervata je deležna mednarodnega priznanja – projekt obnove se je uvrstil med finaliste letošnjih Natura 2000 nagrad (Natura 2000 Award).

Preberite več.

Sredozemski vranjeki (Phalacrocorax aristotelis desmarestii). Foto: Simon Kovačič

Mednarodni vranjekovi dnevi

Med 15. in 22. julijem bomo vzdolž celotnega Jadranskega morja preštevali sredozemske vranjeke (Phalacrocorax aristotelis desmarestii).

Preberite več.

Načrt za reševanje planeta

Načrt za reševanje planeta

Evropska komisija je dne 20. 5. 2020 objavila Biodiverzitetno strategijo in strategijo za kmetijstvo, slikovito imenovano “Od kmetije do vilice”. Tadva dokumenta bosta pomembno vplivala na oblikovanje naravovarstvene in kmetijske politike EU. Z istočasno objavo obeh dokumentov želi Evropska komisija presekati z uničujočimi kmetijskimi praksami.

Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.