Glava

 reader reader,

po vikendu namenjenem vodnim pticam se bliža teden, ki ga bomo namenili spoznavanju ptic, ki jih najpogosteje srečamo v bližni našega doma. Glede na trenutne razmere je to odlična priložnost, da popestrite vaš vsakdan. Spremljajte nas na spletni strani in socialnih mediji (Facebook in Instagram) in prispevajte svoj del zgodbe!

Vse dobro,

Tilen Basle

varstveni ornitolog DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

#Ptice okoli nas bomo preštevali tudi v letu 2021

#Ptice okoli nas bomo preštevali tudi v letu 2021

Tudi letos Vas vabimo, da skupaj z nami preštevate ptice okoli naših domov. Podatki o pogostejših vrstah ptic v naseljih so zelo pomembni za njihovo dolgoročno varstvo, vi pa ste naš najboljši popisovalec.

Preberite več.

Zaključna predstavitev projekta Preizkus dvostopenjskega izvajanja ukrepa VTR

Zaključna predstavitev projekta Preizkus dvostopenjskega izvajanja ukrepa VTR

Pisan sestav projektnih partnerjev je strnil glavne projektne dosežke, ki se navezujejo na prenovo KOPOP ukrepa Habitati ptic vlažnih travnikov (VTR).

Preberite več.

Katere so bile najštevilčnejše #Ptice okoli nas v letu 2020?

Katere so bile najštevilčnejše #Ptice okoli nas v letu 2020?

Zadnji teden januarja smo že dvanajsto leto zapored skupaj preštevali ptice, ki se zadržujejo v bližini naših domov. Zbrane podatke smo obdelali in za vas pripravili poročilo. Katerih ptic je bilo največ? Poglejmo!

Preberite več.

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2021

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2021

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) je najobsežnejši sistematični in organiziran popis ptic v Sloveniji. Od leta 1997 v okviru štetja sako leto skupaj preštejemo vodne ptice na vseh večjih rekah, celotni slovenski obali in večini pomembnejših stoječih vodnih teles v državi

Preberite več.

"Praznični", zimski Svet ptic

Ker boste praznične dni gotovo preživeli tudi v naravi, bodite tisti, ki ste blizu vodnih teles, še posebej pozorni na race. Med celotnim naborom rac, ki priletijo k nam s severa, se najbolj razveselimo tistih iz skupine žagarjev. V poljudnem članku preberite, katere vrste se pojavljajo pri nas, kako jih prepoznamo in kakšno je njihovo življenje.

Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 20. 1. 2021: SPLETNO PREDAVANJE: Ptice okoli nas

Za dodatne informacije o dogodkih lahko pokličete v pisarno društva na telefon 01/426 58 75 ali vodjo izleta oziroma delavnice. Morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani društva www.ptice.si in na FB-strani www.facebook.com/pticeDOPPS najkasneje na dan dogodka.

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.