Glava

reader reader,

Vabimo Vas na predstavitev Atlasa ptic Slovenije, popisa gnezdilk 2002 - 2017, in sicer v četrtek, 9. maja, ob 18. uri, na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, Oddelku za biologijo, v veliki predavalnici B1. 

Dogodek bo trajal približno eno uro in bo vključeval vsebinsko predstavitev projekta in monografije kot tudi kulturni del. 

Veselimo se vaše udeležbe,

ekipa DOPPS

 
---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Dan odprtih vrat kolonije čiger 2019

Na otokih Ptujskega jezera gnezdi edina stalna kolonija navadnih čiger v celinskem delu Slovenije. V koloniji jim družbo delajo še rečni in črnoglavi galebi, ki za gnezdenje izbirajo podoben življenjski prostor. Da slednji ostane zanje primeren, vsako leto skrbijo številni prostovoljci Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.   V soboto, 11. maja 2019 vas vabimo na Dan odprtih vrat kolonije … Preberite več.

Predstavitev Atlasa ptic Slovenije

Vabimo Vas na predstavitev Atlasa ptic Slovenije, popisa gnezdilk 2002 - 2017, in sicer v četrtek, 9. maja, ob 18. uri, ki bo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, Oddelku za biologijo, v veliki predavalnici B1. Preberite več.

Predsedniku Pahorju predali Atlas ptic Slovenije

Predsedniku Pahorju predali Atlas ptic Slovenije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na pogovor sprejel predstavnike Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), ki smo letos, ob 40-letnici obstoja društva, izdali Atlas ptic Slovenije. To temeljno nacionalno strokovno ornitološko delo smo predsedniku Pahorju predali kot prvemu bralcu. Preberite več.

Pogini zelencev

V zadnjem tednu dobivamo vse več klicev o najdenih poginulih zelencih. Zelo verjetno je, da so poginule ptice okužene z zajedavcem Tricomonas gallinae. Več podobnih primerov smo imeli tudi v lanskem letu. Zelenec (Carduelis chloris), foto: Ruj Mihelič Vsem ljudem, ki imajo krmilnice ali napajalnike z vodo priporočamo in svetujemo, da redno, večkrat dnevno v napajalnikih menjate vodo, krmljenje ptic … Preberite več.

---
---

OGLASNA DESKA PROSTOVOLJNEGA DELA

• 15. 5. 2019: Skupinski popis velikega škurha na Ljubljanskem barju

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.