Glava

 reader reader,

prazniki so pred vrati in na društvu smo se odločili, da ob tej priložnosti pripravimo posebno ponudbo. Atlas ptic Slovenije je sedaj na voljo po znižani ceni 69,90€. Ob oddaji naročila do 31. 1. 2020 pa ob tem prejmete še koledar Ptice Slovenije!

Koledar Ptice Slovenije je na voljo tudi v prosti prodaji v pisarni DOPPS v Ljubljani in v trgovini Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Cena koledarja je 9,90€.

Atlas in koledar sta lahko tudi čudoviti darili, ki bosta zagotovo razveselili vsakega ljubitelja ptic.

Alen Ploj

varstveni ornitolog

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2020

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2020

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) je najobsežnejši sistematični in organiziran popis ptic v Sloveniji. Od leta 1997 v okviru štetja sako leto skupaj preštejemo vodne ptice na vseh večjih rekah, celotni slovenski obali in večini pomembnejših stoječih vodnih teles v državi.

Preberite več.

#PticeOkoliNas v letu 2019

#PticeOkoliNas v letu 2019

Kaj ste opazovali tekom akcije Ptice okoli nas v letu 2019? Zahvaljujoč 1360 opazovalcem sedaj vemo, katere ptice so bile najštevilčnejše in kaj se z njimi dogaja skozi čas v zadnjih enajstih letih. Poglejte rezultate!

Preberite več.

Prvo srečanje prostovoljcev projekta Adriatic flyway 4

Prvo srečanje prostovoljcev projekta Adriatic flyway 4

V soboto, 9. novembra je v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok potekalo prvo srečanje prostovoljcev v okviru projekta Adriatic Flyway 4 "Proti nezakonitemu ubijanju ptic na jadranski selitveni poti". Za uspešno odkrivanje in preganjanje nezakonitega lova in ubijanja ptic v Sloveniji je nujno medsebojno sodelovanje. Zato je bil cilj našega prvega srečanja medsebojno spoznavanje, druženje in učenje.

Preberite več.

DOPPS ostaja upravljalec Naravnega rezervata Škocjanski zatok še nadaljnjih deset let

DOPPS ostaja upravljalec Naravnega rezervata Škocjanski zatok še nadaljnjih deset let

Minister za okolje in prostor Simon Zajc in predsednik Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije Rudolf Tekavčič sta 6. novembra 2019 podpisala aneks št. 2 h Koncesijski pogodbi za upravljanje Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Podlaga za podpis je bil Sklep Vlade Republike Slovenije (z dne 18. 7. 2019), s katerim je ta odločila, da se Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije koncesija po dvajsetih letih uspešnega upravljanja Naravnega rezervata Škocjanski zatok podaljšala za nadaljnjih deset let.

Preberite več.

Več kot 2.500 znanstvenikov s podpisi pritrjuje: »Intenzivno kmetijstvo nam uničuje naravo!«

Populacije ptic, sesalcev, plazilcev, dvoživk in žuželk po vsej Evropi so v strmem upadu zaradi škodljivih praks intenzivnega kmetijstva. Evropski vodilni znanstveniki zato pozivajo Evropsko unijo k reformi trenutno uničujoče skupne kmetijske politike (SKP) in posledično k zaustavitvi njenega, pogosto nepovratnega, izkoreninjanja narave.

Preberite več.

Zaključen 9. Pomurski ornitološki vikend

Člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so v začetku krompirjevih počitnic, med 25. in 28. oktobrom, izvedli že deveti Pomurski ornitološki vikend (POV). POV-a, ki je letos potekal na Osnovni šoli Sv. Jurij ob Ščavnici, se je udeležilo 23 učencev iz 8 osnovnih šol ter 9 mentorjev. Med petkom in ponedeljkom so učenci spoznavali ptice …

Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.