Glava

 reader reader,

v soboto, 27. 6. 2020 bomo del vseslovenske akcije Za naravo ob Savo. Na društvu smo prevzeli koordinacijo dveh odsekov, na katerih bomo izvedli pohod z opazovanjem ptic.

Soboto si rezerviraj za naravo in pridi ob Savo!

Tilen Basle

varstveni ornitolog DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Za naravo ob Savo

Za naravo ob Savo

V soboto, 27. junija je čas za akcijo! Povezali se bomo in skupaj prehodili, preveslali, prekolesarili in preplavali celoten tok reke Save v Sloveniji (258 km); od izvirov v Bohinju in Podkorenu, pa vse do točke, kjer Sava svojo pot nadaljuje po Hrvaški.

Preberite več.

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Obnova habitatov in razglasitev Ormoških lagun kot naravnega rezervata je deležna mednarodnega priznanja – projekt obnove se je uvrstil med finaliste letošnjih Natura 2000 nagrad (Natura 2000 Award).

Preberite več.

Atlas ptic sedaj le 59,90€

Atlas ptic Slovenije - Popisi gnezdilk 2002-2017 Celovito znanje o vseh slovenskih pticah gnezdilkah na enem mestu. Natančen pregled razširjenosti in številčnosti gnezdilk Slovenije na podlagi podatkov, ki jih je prispevalo 632 sodelavcev. 239 obravnavanih vrst. Karta gnezditvenih gostot in karta razširjenosti v kvadratih 2 kilometra za redke vrste, …

Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.