Glava

 reader reader,

jesen je pred vrati in na društvu že snujemo nov družabni program. Ker je epidemija v preteklih mesecih resno okrnila naše družabno delovanje, bomo storili vse, da bo jesen še posebej pestra. Spremljaj našo spletno in Facebook stran in se pridruži ornitologom na vseh koncih države!

Se vidimo!

Tilen Basle

varstveni ornitolog DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Sprehodi s kamarškimi konji, foto: Mirko Kastelic

Jahanje kamarških konjev v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok

Sprehodi s kamarškimi konji, foto: Mirko KastelicPo krajšem “porodniškem dopustu” se kamarški kobili Rižana in Cabi spet vračata v družbo obiskovalcev, otrok in odraslih, vseh tistih, ki si želite prve izkušnje na konjevem hrbtu ali sproščenega sprehoda/jahanja v naravnem okolju Škocjanskega zatoka. Z veseljem sporočamo, da so s septembrom ponovno na voljo sprehodi s konji po učni poti Naravnega rezervata …

Preberite več.

Postajališče Kurjere v Serminu, neposredni bližini vhoda v Naravni rezervat Škocjanski zatok, foto: Bojana Lipej

S Kurjero do Škocjanskega zatoka!

Postajališče Kurjere v Serminu, neposredni bližini vhoda v Naravni rezervat Škocjanski zatok, foto: Bojana Lipej Nova pridobitev Mestne občine Koper (MOK) so avtobusi na električni pogon – Kurjere. Od torka 1. septembra 2020 bodo vozile tri nove linije (9, 10 in 11) mestnega avtobusnega prometa. Z linijo 10 je MOK povezala GORC Srmin in mestno jedro, s to linijo boste …

Preberite več.

Raziskovanje selitve štorkelj se nadaljuje

V okviru nadaljevanja raziskovanja selitve štorkelj smo letos opremili tri mladiče iz istega gnezda z napravami za sledenje. Opremili smo jih v Bevkah na Ljubljanskem barju 10. julija 2020 in prvič doslej bomo lahko spremljali poti in usodo celotnega zaroda.

Preberite več.

Kriminal nad pticami še vedno močno prisoten v Sloveniji

Na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) smo izdali drugo poročilo o nezakonitem lovu in ubijanju ptic v Sloveniji za časovno obdobje med 1. januarjem 2000 in 31. decembrom 2019. Na DOPPS-u se s problematiko nezakonitega lova in ubijanja ptic poglobljeno ukvarjamo zadnji dve leti. Dan za dnem se veča naše védenje o razsežnosti problema v Sloveniji, saj …

Preberite več.

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Naravni rezervat Ormoške lagune med finalisti za evropsko nagrado Natura 2000

Obnova habitatov in razglasitev Ormoških lagun kot naravnega rezervata je deležna mednarodnega priznanja – projekt obnove se je uvrstil med finaliste letošnjih Natura 2000 nagrad (Natura 2000 Award).

Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.