Glava

Ljubljana, 5. marec 2024

[custom:naziv] reader reader,

s tem sporočilom Vam z veseljem predstavljamo e-novice DOPPS, ki jih uvajamo namesto dosedanjega tedenskega napovednika dogodkov.

Z e-novicami Vas želimo obveščati o najnovejših društvenih aktivnostih, prihodnjih dogodkih DOPPS ter možnostih, kako se nam lahko tudi vi pridružite pri naših prizadevanjih za ohranjanje narave. Po e-pošti jih bomo pošiljali dvakrat mesečno.

V kolikor bi se od prejemanja novic želeli odjaviti ali pa samo spremeniti vaše nastavitve, lahko to naredite s klikom na povezavo, ki se nahaja na dnu tega sporočila.

Veselimo bomo, če boste o uvedbi e-novic obvestili vse, ki bi jih ta novost zanimala. Prijava na e-novice je možna tukaj.

Želimo vam prijetno branje in lep začetek tedna!

Bia Rakar,
koordinatorka za področje stikov z javnostmi DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Popisi gnezdilk v letu 2014

Popisi gnezdilk v letu 2014

V letu 2014 smo na društvu s pomočjo številnih prostovoljcev izvedli več kot 650 terenskih dni z namenom spremljanja stanja 18 izbranih kvalifikacijskih vrst ptic na Mednarodno pomembnih območjih za ptice (IBA). Rezultati kažejo, da je vrtni strnad tik pred izumrtjem, razveselili pa smo se lahko prve ponovne gnezditve zlatovranke v Sloveniji po letu 2005. Preberite več.

Ornitološki atlas v zadnji fazi priprave

Ornitološki atlas v zadnji fazi priprave

V četrtek, 20. novembra, je v Ljubljani potekala delavnica za sodelavce Novega ornitološkega atlasa gnezdilk Slovenije. Namen srečanja je bil predstaviti potek pisanja knjige, ki je po zaključku popisov ter obdelavi podatkov zadnji korak tega dolgoletnega društvenegaa projekta. Delavnice se je udeležila dobra polovica od 47 ornitologov, ki bodo s pisanjem besedil o posameznih vrstah združili znanje, ki ga imamo o slovenskih pticah gnezdilkah. Preberite več.

Visokodebelni biseri na Goričkem

Visokodebelni biseri na Goričkem

Na Goričkem smo s projektom Upkač odstrli še nekaj tančic z življenja smrdokavre in velikega skovika, dveh tipičnih gnezdilk mozaične kmetijske krajine. Naši raziskovalci in prostovoljci so izvedli ekološke raziskave, s katerimi smo pridobili dragocene podatke o življenju teh močno ogroženih vrst. Ukrepanje je nujno, saj je stanje resnično zaskrbljujoče! Preberite več.

Predstavili smo se na 45. sejmu Narava – zdravje

Predstavili smo se na 45. sejmu Narava – zdravje

Med 13. in 16. novembrom je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že 45. sejem Narava – zdravje, ki promovira zdrav življenjski slog. Skupaj z okrog 300 razstavljalci se je s stojnico in dokumentarnimi filmi predstavilo tudi naše društvo. Preberite več.

VEČ AKTUALNIH NOVIC

Urejamo knjižnico DOPPS

V pisarni DOPPS smo pričeli z inventuro društvene knjižnice. Vse, ki ste si v preteklosti izposodili društveno gradivo (knjige, revije in drugo), prosimo, da nam izposojena gradiva čim prej vrnete in tako njihovo uporabo omogočite tudi drugim. Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.