Glava

[custom:naziv] reader reader,

Naravni rezervat Škocjanski zatok bomo po letu in pol ponovno odprli za obiskovalce. V sredo in četrtek, 2. in 3. marca 2016, vas pričakujemo na dnevih odprtih vrat, namenjenih temu, da si boste lahko ogledali naše nove pridobitve: objekte za obisk in upravljanje naravnega rezervata. Na ključnih točkah vas bodo sprejeli informatorji in ornitologi ter vam predstavili objekte, pokazali ptice in druge živali. Preberite več.

Prijazno vabljeni na dneve oprtih vrat in dobrodošli spet v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok!

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Gugalnica - skupinski popis velike uharice

Gugalnica - skupinski popis velike uharice

V veselje nam je, da vas ponovno lahko povabimo na Gugalnico, družabni skupinski popis velike uharice. To je dogodek, kjer se že vrsto let prelivata znanje in pozitivna energija, ki jo uporabimo za učinkovitejše varstvo vrste. Preberite več.

Zuri in Fortuna še vedno v Afriki

Zuri in Fortuna še vedno v Afriki

Zuri in Fortuna, mladi slovenski beli štorklji, opremljeni z GPS sledilnimi napravami, sta živi dokaz raznolikosti in presenetljivosti narave. Izvaljeni v istem gnezdu in sprva neločljivi na selitveni poti, sedaj v Afriki prezimujeta 3000 km vsaksebi. Preberite več.

Pripravljeni, pozor… pomlad!

Pripravljeni, pozor… pomlad!

Ali ste pripravljeni na novo sezono? Dnevi so vedno daljši, kar je vsekakor znak, da je pomlad že skoraj pred vrati in s tem tudi začetek letošnje raziskave Pomlad prihaja! Preberite več.

Ljubljana je Zelena prestolnica Evrope

Ljubljana je Zelena prestolnica Evrope

Ljubljana s pridobitvijo naziva Zelena prestolnica stopa ob bok okoljsko naprednim evropskih mestom, ki so se s tem nazivom ponašala do sedaj. Tekom leta bomo v Ljubljani tudi na DOPPS pripravili številne aktivnosti, s katerimi se bomo trudili javnost bolje seznaniti s pticami in naravo, ki nas obdaja. Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.