Glava

 reader reader,

Riki in Kiki, mladi štorklji iz Zbur, ki smo ju v okviru projekta Leti, leti štorklja letos opremili z GPS sledilnimi napravami, sta že prispeli na Bližnji vzhod!

Želimo jima, da bosta uspešno premagala vse izzive na poti!

Njuno selitev lahko spremljate na naši spletni strani.

Vse dobro,

Urša Gajšek

koordinatorica izobraževanja DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Kiki in Riki že na Bližnjem vzhodu

Kiki in Riki že na Bližnjem vzhodu

V mesecu juliju smo dve mladi štorklji iz Zbur na Dolenjskem opremili z GPS sledilnimi napravami. Po mesecu dni sta štorklji že poleteli in se odpravili na svoje prvo potovanje proti Afriki!

Preberite več.

Gru in Dru – prva belgijska žerjava

V dolini Black Brook-a v SV Belgiji, v naravnem rezervatu, katerega oskrbnik je BirdLife partner Natuurpunt, so letos prvič zabeležili gnezditev žerjavov v Belgiji …

Preberite več.

Pismo evropskim poslancem za zaščito naših gozdov

Pismo evropskim poslancem za zaščito naših gozdov

Evropska Komisija je dne 14. julija 2021 objavila revizijo Direktive o spodbujanju uporabe energije iz obnovljivih virov, ki še naprej spodbuja izkoriščanje gozdnega lesa v elektrarnah.

Preberite več.

Čas počitnic, čas poletnih novic iz Sveta ptic

Prispevki, kot je Zgodba neke stare kozače, so izjemno navdihujoči in zaželeni v času, ko poslušamo novice o podnebnih katastrofah, razširjanju virusa, širjenju tujerodnih rastlin ipd. Srečni smo lahko, da imamo raziskovalce in prostovoljce, ki požrtvovalno rešujejo, kar se še rešiti da. Švicarski ornitološki inštitut ter Inšti¬tut Maxa Plancka je denimo zbral partnerje po Evropi, med njimi tudi DOPPS, da …

Preberite več.

Ko nam narava pokaže pot

Ko nam narava pokaže pot

Vabimo vas k ogledu poročila študij primerov uspešnih projektov obnove in ohranjanja biotske raznovrstnosti ter ukrepov za prilagajanje podnebju in blažitvi podnebnih sprememb v Evropi.

Preberite več.

Štorklje gnezdijo tam, kjer so doma dobri ljudje ...

Štorklje gnezdijo tam, kjer so doma dobri ljudje ...

Projekt Leti, leti štorklja se nadaljuje! Tudi letos bomo dva mladiča spremljali na njuni poti v Afriko. Facebook sledilci Elektra Ljubljana boste v naslednjih dneh lahko tudi pomagali pri izboru imen.

Preberite več.

Doselitev hrošča puščavnika na Ljubljanskem barju

V Ljubljani se ponašamo z eno največjih populacij zavarovane vrste hrošča puščavnika (Osmoderma eremita compl.) v Sloveniji. Posebno skrb zato namenjamo ohranjanju in izboljševanju njegovega življenjskega okolja.

Preberite več.

Odziv na izjavo za javnost Občine Gornja Radgona

Odziv na izjavo za javnost Občine Gornja Radgona

Na DOPPS-u želimo poudariti, da Občini Gornja Radgona nismo izdali nobenega uradnega strokovnega mnenja niti glede same sečnje dreves, niti glede vpliva sečnje na gnezdeče ptice.

Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 19. 9. 2021: IZLET: Ornitološki sprehod po Arboretumu Volčji Potok

Za dodatne informacije o dogodkih lahko pokličete v pisarno društva na telefon 01/426 58 75 ali vodjo izleta oziroma delavnice. Morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani društva www.ptice.si in na FB-strani www.facebook.com/pticeDOPPS najkasneje na dan dogodka.

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.