Glava

[custom:naziv] reader reader,

prihajajoči prazniki so čas za druženje s prijatelji in družino, ki ga lahko lepo popestrite na različne ustvarjalne načine.

V rubriki Zabavni kotiček smo za vas pripravili nekaj domislic, ki jih lahko preizkusite v prazničnih dneh. Dolgi zimski dnevi so na primer odličen čas za peko slastnih sovjih piškotov. Ali pa boste morda letos novoletno jelk okrasili s ptičjimi okraski iz slanega testa? Več v Zabavnem kotičku.


Želimo vam srečno, mirno in zdravo leto 2015!

Tanja Šumrada,
urednica spletne strani DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Rodili smo se pred natanko 35 leti in rastli … in še zmerom rastemo

DOPPS praznuje 35 let!

8. decembra je minilo natanko 35 let od ustanovitve Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Ob tej priložnosti smo se o zgodovini in sedanjem delu naše organizacije pogovarjali s predsednikom društva, gospodom Rudolfom Tekavčičem. Preberite več.

Projekt LIVEDRAVA smo predstavili na 25. Mišičevem vodarskem dnevu

Projekt LIVEDRAVA smo predstavili na 25. Mišičevem vodarskem dnevu

4. decembra 2014 je v Mariboru potekal jubilejni 25. Mišičev vodarski dan. Srečanje, letos z 250 udeleženci iz vse Slovenije in sosednje Hrvaške, vsako leto združi strokovnjake z različnih področij, ki se ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda. Preberite več.

Slovenske gorice obiskali člani društva za ohranjanje zlatovrank iz Avstrije

Slovenske gorice obiskali člani društva za ohranjanje zlatovrank iz Avstrije

V osrednjih Slovenskih goricah smo gostili člane društva Lebende Erde im Vulkanland, ki se na avstrijskem Štajerskem ukvarjajo z varstvom in ohranjanjem zlatovrank. Namen obiska je bil ogled nekdanjega območja Natura 2000 Slovenske gorice - doli, kjer so do leta 2005 gnezdile te ogrožene ptice. Preberite več.

V Društvu za zaščito konj potrebujejo vašo pomoč

V Društvu za zaščito konj potrebujejo vašo pomoč

V lanskem letu se je v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok zgodil grozljiv napad na naši kobili Rižano in Cabidoule, ki sta utrpeli hude poškodbe. Po veterinarski oskrbi sta bili v rehabilitaciji in oskrbi Društva za zaščito konj, kjer so nam v teh težkih trenutkih nesebično priskočili na pomoč. Sedaj sami potrebujejo pomoč, zato vas prosimo, da jim pomagate po svojih močeh. Preberite več.

---

OGLASNA DESKA PROSTOVOLJNEGA DELA

• Pomoč pri prevodu spletne strani v angleščino

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.