Glava

[custom:naziv] reader reader,

prve ptice selivke (mestne lastovke, žerjavi…) nam že naznanjajo prihod pomladi, dnevi se daljšajo, drevje zeleni in nekateri ptički se ženijo. Prihod ptic selivk nam lahko pomagate spremljati na spletni strani projekta Pomlad prihaja!, kjer beležimo svoja prva opazovanja petih vrst: kmečke lastovke, kukavice, bele štorklje, hudournika in čebelarja.

 

V okviru projekta vas letos vabimo, da uredite pticam prijazen vrt ali balkon – izdelate in namestite gnezdilnice, posadite grmovje ali drevo, ki bo pticam služilo kot zavetje in prehranjevališče. Preberite več.

Lep dan in prijeten začetek tedna vam želim,

Bia Rakar

koordinatorka za področje stikov z javnostmi DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Zagugali smo se

Zagugali smo se

V petek, 13. marca 2015, in soboto, 14. marca 2015, se je 207 prostovoljcev udeležilo Gugalnice - skupinskega popisa velike uharice. Preberite več.

Gregorjevo

Gregorjevo

Po starem ljudskem izročilu je 12. marec dan, ko se ptički ženijo. Preberite več.

Pomlad je že pred vrati

Pomlad je že pred vrati

Podatke o prvih opazovanjih kmečkih lastovk smo letos prejeli iz Grčije, pri nas pa lahko že poslušamo žvižganje škorcev, ki so eni izmed prvih znanilcev, da je pomlad tik pred vrati. Preberite več.

Kosci na Ljubljanskem barju izginjajo zaradi zgodnje košnje

Kosci na Ljubljanskem barju izginjajo

Kosec je vrsta ptice suhih ali močvirnih ekstenzivnih travnikov, ki se k nam priseli v mesecu maju. V letu 2014 smo na društvu skupaj z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in Javnim zavodom Krajinski park Ljubljansko barje izvedli popis pokošenosti travnikov na Ljubljanskem barju. Preberite več.

---

OGLASNA DESKA PROSTOVOLJNEGA DELA

• 5. 2. - 1. 4. 2015: Pomoč pri dopolnjevanju ornitoloških podatkov na portalu atlas.ptice.si

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.