Glava
Rekordno število državljanov EU poziva k zaščiti narave

[custom:naziv] reader reader,

te dni po vsej Evropski uniji proslavljamo. Združilo nas je varstvo narave, in to v velikem slogu. Evropsko komisijo je k ohranitvi obstoječe evropske naravovarstvene zakonodaje pozvalo več kot 520.000 ljudi. To je daleč navečje število odzivov na katero koli javno posvetovanje o evropski zakonodaji v zgodovini EU. Sporočilo državljanov, ki se zavedajo izjemnih koristi močnih, skupnih predpisov varstva narave, je jasno - temu se ne bomo odpovedali! Preberite več.

Želim vam vse dobro in prijeten preostanek poletja,
Tanja Šumrada

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

CEPF

Novosti iz Sredozemlja

V vročih poletnih dneh se številni ljudje na počitnice odpravimo v Sredozemlje. Redki pa vedo, da je to območje tudi vroča točka biotske pestrosti. To pomeni, da lahko tukaj na relativno majhnem območju najdemo veliko število vrst, med katerimi so številne endemične. Mednarodna organizacija CEPF v najnovejšem spletnem časopisu poroča o napredku številnih naravovarstvenih projektov. Preberite več.

Pet velikih skovikov s posebno nalogo

Pet velikih skovikov s posebno nalogo

V začetku julija smo na pet velikih skovikov namestili GPS sledilne naprave. Z njihovo pomočjo želimo najti mesta, kjer veliki skoviki najpogosteje iščejo hrano, kar je ključno za pripravo učinkovitih varstvenih smernic za to vrsto na Goričkem. Akcija poteka v okviru projekta "Učinkovito upravljanje z ekstenzivnimi travniki na Natura 2000 Goričko". Preberite več.

Reka Drava: darilo narave za vse generacije

Reka Drava: darilo narave za vse generacije

V mesecu aprilu smo predstavili prvi kratek videospot z naslovom "Reka Drava: darilo narave za vse generacije", sedaj pa vam predstavljamo drugega. Videospota sta napovednika za prihajajoč kratek dokumentarec, ki bo izšel v septembru. Videospot je nastal v okviru projekta LIVEDRAVA. Vabljeni k ogledu! Preberite več.

Zaključil se je Mladinski ornitološki raziskovalni tabor »Štrk 2015«

Zaključil se je Mladinski ornitološki raziskovalni tabor

V petek, 3. julija, se je v Polani zaključil Mladinski ornitološki raziskovalni tabor "Štrk 2015", ki se ga je udeležilo 25 otrok iz vseh koncev države. V petih dneh so otroci pod vodstvom mentorjev raziskovali Pomurje in Slovenske Gorice, rezultate svojih odkritji pa so v petek predstavili javnosti. Preberite več.

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.