Glava
Julij je mesec biotske pestrosti

[custom:naziv] reader reader,

Na DOPPS-u smo letos prvič pripravili jesensko prodajno akcijo, v katero smo vključili pester nabor izdelkov, s katerimi boste lahko razveselili sebe in svoje najdražje na eni, in nas finančno podprli pri našem naravovarstvenem delu na drugi strani. Preberite več o akciji.

Želimo vam prijetne jesenske dni!

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Jesenski "Svet ptic"

Jesenski "Svet ptic"

Hladna polovica leta je pred nami in spet bo več časa za branje in spoznavanje ptičjega sveta. Za popestritev mrzlih dni pa si le pripravite krmilnico, da vam bodo delale družbo tiste ptice, ki čez zimo ostajajo doma ali celo prihajajo z mrzlega severa. Med njimi je lahko namreč tudi kak poseben gost! Preberite več.

Jesenska prodajna akcija

Jesenska prodajna akcija

Na DOPPS-u smo letos prvič pripravili jesensko prodajno akcijo, v katero smo vključili pester nabor izdelkov, s katerimi boste lahko razveselili sebe in svoje najdražje na eni, in nas finančno podprli pri našem naravovarstvenem delu na drugi strani. Preberite več.

Evropska noč raziskovalcev

Evropska noč raziskovalcev

Osrednji dogodek projekta Znanost za življenje je vseevropska Noč raziskovalcev, ki bo v Sloveniji potekala v kar sedmih krajih: Ljutomer, Maribor, Brežice, Koper, Izola, Nova Gorica, Ljubljana, in sicer zadnja septembrska petka, 30. 9. 2016 in 29. 9. 2017. Preberite več.

Bliža se PTIČARIJADA 2016

PTIČARIJADA 2016

Letošnja Ptičarijada bo potekala na Primorskem, na območju slovenske Istre, in sicer v soboto, 8. oktobra 2016. Tekmovalni del bo potekal dopoldan, srečanje ptičarjev, ki predstavlja družabni del Ptičarijade, pa v popoldanskem času. Tekmovanje seveda ni pogoj za srečanje, zato pridite, veseli vas bomo! Preberite več.

Fortuni se je pridružil Pavle

Fortuni se je pridružil Pavle

Ob izteku poletja je postalo očitno, da se Fortuna – enoletna bela štorklja, ki smo jo julija 2015 opremili z GPS-GSM sledilno napravo – letos ne namerava vrniti v Evropo. Svojo prvo zimo je preživela v Tanzaniji, poletje pa v azijskem delu Turčije. Preberite več.

Raziskovali smo Pomurje

Raziskovali smo Pomurje

Na letošnjem že 27. Mladinskem ornitološkem raziskovalnem taboru »Štrk 2016« smo skupaj z mladimi iz vse Slovenije raziskovali Pomurje. Na zaključni prireditvi v Polani, kjer smo bili nastanjeni so mladi v petek, 1. julija predstavili svoje ugotovitve in dogodivščine. Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 8. 10. 2016: Obročkanje kraljičkov v Mostecu

• 14. 10. 2016: Delavnica v Ljubljani: Izdelava krmilnic za ptice

• 18. 10. 2016: Predavanje v Kopru: KP Sečoveljske soline

• 18. 10. 2016: Predavanje v Ljubljani: Postajališča – življenjsko pomembne postojanke na selitveni poti ptic

• 24. 10. 2016: Izlet za mlade ornitologe na slovensko obalo

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.