Bliža se PTIČARIJADA 2016

Letošnja Ptičarijada bo potekala na Primorskem, na območju slovenske Istre, in sicer v soboto, 8. oktobra 2016. Tekmovalni del bo potekal dopoldan, srečanje ptičarjev, ki predstavlja družabni del Ptičarijade, pa v popoldanskem času. Tekmovanje seveda ni pogoj za srečanje, zato pridite, veseli vas bomo!

Tekmovalni del

Tako kot vsa leta doslej se bodo skupine pomerile v dveh disciplinah: številu opazovanih in številu fotografiranih vrst. Skupino morajo sestavljati vsaj trije člani. Omejitev navzgor je samo posredna, saj se morajo prevažati z enim vozilom in na terenu delovati kot skupina. Izbira taktike je seveda prosta, a bo letos zaradi zelo raznolikega tekmovalnega poligona zelo pomembna. Zaključek tekmovalnega dela bo popoldan v prostorih centra za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, kjer bo razglasitev rezultatov in podelitev zmagovalnih majic.

Pticarijada2016

Letošnji tekmovalni del bo zelo resen, saj se nekatere skupine že spoznavajo s tekmovalnim poligonom. foto: Barbara Mihelič

Družabni del

Srečanje po tekmovanju je namenjeno vsem članom in prostovoljcem društva. Malo je trenutkov, ko se lahko srečamo in jeseni, ko je terenov za ptice manj, je še najlažje. Tisti, ki boste dopoldan tekmovali, ne rabite spodbude, zatorej vabljeni tudi vsi ostali, da se nam pridružite. Druženje bo letos v centru za obiskovalce naravnega rezervata Škocjanski zatok, kjer se bo dalo tudi prespati.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se najkasneje do ponedeljka, 3.10.2016, prijavite pri Tilnu Basletu na naslov tilen.basle@dopps.si. Ob prijavi prosim sporočite ime tekmovalne skupine, imena in velikosti majic posameznih članov skupine. Vsem tistim, ki se boste prijavili v tekmovalni del, bomo pravočasno poslali natančna navodila. Zdaj si torej rezervirajte čas in za Ptičarijado navdušite še kakšnega od svojih kolegov!