Gugalnica 2015

Gugalnica je družabni skupinski popis velike uharice, največje evropske sove. Je dogodek, kjer se preliva znanje in pozitivna energija. Na popisu združimo koristno s prijetnim, zato vsak od udeležencev gugalnice doprinese, da lahko preiščemo večje območje in da nam je druženje po popisu prijetnejše.

Spet z veseljem najavljamo Gugalnico 2015 in vas vabimo, da se nam pridružite.

2015_2_27_velika_uharica_tomaz_mihelic_

Velika uharica.
foto: Tomaž Mihelič

»Vsako leto nas je več in letos bomo skupinski popis organizirali že na treh lokacijah. Začeli bomo z gugalnico na Krasu, nadaljevali pa na Dolenjskem in Štajerskem v prihodnjih dneh« je o letošnji Gugalnici povedal Tomaž Mihelič, organizator popisa.

Gugalnica bo na Krasu letos potekala v petek, 13. marca 2015, popoldan (rezervni »vremenski« datum je teden kasneje ob istem času). Zborno mesto bo ob 16.30 pri Škocjanskih jamah. Lahko si rezervirate kar oba dneva in če nam uspe že prvi petek, najdemo za drugega še kaj boljšega. Dogodka se lahko udeleži prav vsak, saj popis velike uharice ne zahteva nobenega predznanja, vse potrebno pa boste lahko izvedeli pred samim popisom.

»Tako kot v preteklih dveh letih so nam v Parku Škocjanske jame spet odstopili odlično lokacijo za druženje po popisu in letos bo spet zanimivo. Še sam sem presenečen, kaj vse se zgodi v enem samem letu varuhov.« še dodaja Tomaž.

Več in formacij v zvezi s popisom na Dolenjskem in na Štajerskem pa sporočimo v prihodnjih dneh.

Če želite izvedeti več o veliki uharici, naših raziskavah in trudu za njeno ohranjanje vas vabimo, da obiščete našo spletno stran.

Obveščamo vas, da bo popis velike uharice na Krasu potekal v petek 13. marca 2015.

Zaradi lažje koordinacije dogodka vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite Tomažu Miheliču (tomaz.mihelic@dopps.si, 031-438-545)

Zborno mesto Gugalnice na Krasu

Zborno mesto Gugalnice na Krasu

Dodatne informacije o popisu velike uharice na Krasu. pdf
Sporočilo za javnost – Gugalnica 2015 .pdf