Svet ptic na spletu

Ali veste, da ima revija Svet ptic svojo spletno stran?

Te zanima, kakšni prispevki so bili objavljeni v prvi številki revije Svet ptic? Mogoče pa iščete članke določene vrste ptic? Ali pa pišete prispevek za revijo in ne veste, kako dolg naj bi bil? Vse koristne informacije o reviji najdete na povezavi https://www.ptice.si/publikacije/svet-ptic/, nanjo pa lahko pridete tudi z DOPPS-ove spletne strani, če izberete podstran »Publikacije« in v njej zavihek »Svet ptic«.

Leta 1994 je bilo društveno glasilo zasnovano kot informativni bilten Novice DOPPS pod izvedbo Slavka Polaka in Boruta Mozetiča.

Leta 1994 je bilo društveno glasilo zasnovano kot informativni bilten Novice DOPPS pod izvedbo Slavka Polaka in Boruta Mozetiča.

Kaj stran ponuja?

Za tiste, ki vam branje z računalniškega ekrana ni tuje, si odprite zavihek »Nova številka revije« in kar od tam preberite zadnjo, najnovejšo številko. Večino bo zanimal »Arhiv revij«, kjer si lahko preberete vsebino katerekoli številke revije Svet ptic, ki je izšla do sedaj. Žal starih revij v tiskani obliki ni več na zalogi, zato je arhiv dobrodošel vir člankov starih številk.

Na strani so zbrani tudi splošni podatki revije: o članih uredniškega odbora (zavihek »Uredništvo«), sodelavcih revije (»Sodelavci«), pa tudi seznam in vsebina ter namen rubrik (»Rubrike«). Ker je revija sestavljena iz raznovrstnih rubrik, so v zavihku »Navodila za prispevke« zelo natančna navodila za pripravo članka v določeni rubriki. Tisti, ki vas zanima izobraževanje, pa najdete v podstrani »Izobraževanje« vse prispevke, ki smo jih objavili do sedaj v rubrikah Določevalni kotiček, Ornitologija v učnem načrtu, Določevalni ključi in Skupaj rastemo.

Posredujte nam kratke zanimive dogodivščine s pticami

Se vam je zgodila zanimiva dogodivščina s pticami?Ste spoznali kaj izjemnega iz življenja ptic na vaši krmilnici, v gnezdilnici ali kar tako na sprehodu in bi to želeli deliti z drugimi?

Kratke zanimive dogodivščine s pticami

Kratke zanimive prigode s pticami

Zanimivih in predvsem kratkih zgodb naših srečanj s pticami je veliko in mi bi jih z veseljem objavili v naši priljubljeni reviji Svet ptic in jih tako delili še z drugimi ljubitelji ptic in narave.

Z veseljem ugotavljamo, da društvene spletne skupine lepo živijo. Na njih objavljate zanimiva opazovanja, delite izkušnje, mnenja itd., zato bi vas želeli povabiti, da zanimive zgodbe pošljete tudi v objavo v reviji Svet ptic, saj rubriki Ptičarske prigode in Naj fotoulov ne zaživita tako kot bi morali. Rubriki sta namenjeni praktično vsem, tako opazovalcem in ljubiteljem ptic kot tudi bolj izkušenim. Pogoj je le kratka, zanimiva zgodba in če le lahko, tudi dovolj zgovorna fotografija.

Dobrodošli novi fotografi

K sodelovanju pri reviji lepo vabljeni fotografi, tako ljubiteljski kot profesionalni. Prvi vtis o reviji da bralcu gotovo dobra fotografija in ta ga šele potegne, da se zatopi v branje, zato je izjemno pomembno, imeti za izdajanje revije dobro bazo fotografij. Ne sekirajte se, če še niste dovolj izkušeni v tem. Začetnikom omogočimo objavo manjših, manj izpostavljenih fotografij, izkušeni pa imajo možnost objave v bolj tehnično zahtevnih rubrikah – naslovnica, plakat, Skozi objektiv itd.

Neverjetno, kaj zmoremo skupaj

Za zaključek naj navedem skoraj »neverjetno statistiko«, ki zgovorno kaže priljubljenost revije in dober društveni duh. V vseh letih smo izdali 62 številk revije Svet ptic, pri reviji je sodelovalo več kot 350 piscev, ki so napisali prek 1.400 prispevkov in prispevali več kot 2.000 slik. Nepredstavljive številke, ki povedo veliko, saj so plod prostovoljnih prispevkov tako naših članov kot drugih sodelavcev, ki nam je skupna skrb narava in naši pernati prijatelji!

Naj vas še enkrat prisrčno povabim k ogledu in uporabi spletne strani revije, zapisovanju zanimivih doživetij s pticami in pošiljanju fotografij. Fotografije in kratke prispevke za objavo pošljite na elektronski naslov uredništva petra.vrh@dopps.si.

Veselimo se vaših odzivov, hvala!