Doživeti Škocjanski zatok

Opazovanje ptic že dolgo ni več le opravilo zanesenjakov in znanstvenikov, z njim si popestrijo počitnice naravoslovni turisti, šoloobvezni otroci tako spoznavajo skrivnosti narave, na družinskem sprehodu pa se malčki v živo seznanjajo s pticami, ki so jih dotlej poznali le iz slikanic.

20160407-monografia-doziveti-skocjanski-zatokDOPPS je skupaj z Zavodom za favnistiko Koper pred kratkim izdal knjigo Doživeti Škocjanski zatok. Kot pravi avtor Iztok Geister, gre za »slavospev močvirju, tamkajšnjim trstiščem, slanušam in polojem, ki jim z veliko naklonjenostjo ne obljublja le varstva, temveč tudi neoviran razmah in je v tem pogledu pravi poklon divjini«, ki jo predstavlja na 332 straneh in več kot 660 fotografijah.

Več o knjigi na http://www.skocjanski-zatok.org/monografija-doziveti-skocjanski-zatok/

Knjigo lahko kupite v Centru za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok(Sermin 50, Koper) ali v pisarni DOPPS, Tržaška cesta 2, Ljubljana, po ceni 25 evrov.

Knjigo vam na podlagi telefonskega ali naročila po e-pošti (05/626 0370 ali info@skocjanski-zatok.org) lahko pošljemo tudi po pošti, pri čemer vam zaračunamo še stroške pakiranja in pošiljanja knjige, ki informativno v primeru naročila enega izvoda knjige znašajo:

  • v primeru plačila po predračunu na naš poslovni račun plačate dodatno še 2,48 evrov, torej celotna kupnina znaša 27,48 evrov;
  • v primeru plačila po povzetju pa dodatni stroški pakiranja in pošiljanja znašajo 6,75 evrov, Pošta Slovenije pa vam dodatno zaračuna še 1,05 evrov stroškov nakazila. Pri tem načinu pošiljanja tako skupni stroški znašajo 32,80 evrov.
  • V trgovini v centru za obiskovalce NR Škocjanski zatok lahko poleg tega kupite še številne druge knjige o pticah in naravi, predvsem knjige založb Narava in Oka, poleg njih pa tudi druge izdelke. Z nakupom vseh izdelkov nam pomagate pri uresničevanju našega poslanstva, ki je varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij.