Štrk 2016

Z današnjim dnem se v Polani prične Mladinski ornitološki raziskovalni tabor, ki bo tokrat že 27. zapovrstjo. DOPPS organizira vsakoletne tabore za mlade raziskovalce že od leta 1994 naprej, ko nas je s prvimi mladimi raziskovalci gostilo mesto Ptuj. Letos organiziramo tabor v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije, ki nam je prijazno ponudila pomoč.

Udeleženci in mentorji MORT 2015 foto: Tilen Basle

Udeleženci MORT “Štrk 2015” v Polani.

Tabor bo potekal od ponedeljka, 27. junija pa do petka, 1. julija 2016. Udeležilo se ga bo 28 mladih ornitologov iz vseh koncev države, vodilo pa jih bo 6 izkušenih ornitologov. Mladi bodo spoznavali, kako lahko z rednim spremljanjem številčnosti ptic, kot tudi s konkretnimi naravovarstvenimi akcijami pripomoremo k ohranjanju kulturne krajine, podrobneje pa bodo spoznali tudi rečni življenjski prostor ob reki Muri in Dravi. Raziskovalno delo na taboru bo potekalo v skupinah, ob koncu tabora pa bodo mladi ornitologi analizirali dobljene podatke ter rezultate svojega dela predstavili javnosti, s čimer bodo prispevali k širjenju znanja in osveščanju na tem področju.

Na letošnjem taboru bo delovalo 6 skupin:

  • Kdo prebiva na podstrešjih?
  • Ptice Ledavskega jezera
  • Ptice kmetijske krajine
  • Rjavi srakoper
  • Vodne ptice Pomurja
  • Črna in bela štorklja

Ob delu po skupinah bo seveda poskrbljeno za obilo prostega časa in športne aktivnosti, ogledali si bomo kratek dokumentarec in se odpravili na enodneven izlet v Naravni rezervat Ormoške lagune v nastajanju. Dogajanje na taboru lahko redno spremljate preko naše Facebook strani, kjer bomo objavljali aktualne dogodivščine.

Pridružite se nam na zaključni predstavitvi dela na Mladinskem ornitološkem raziskovalnem taboru Štrk 2016, ki bo v petek, 1. julija 2016, ob 16. uri v Lovenjakovem dvoru, Polana 40, 9000 Murska Sobota. Vljudno vabljeni!

Vabilo na zaključno prireditev MORT “Štrk 2016”