Ptičarijada in letno srečanje članov

Drage kolegice in kolegi,
z veseljem napovedujemo Ptičarijado in letno srečanje DOPPS, ki bosta potekala 7. oktobra 2017 v Adlešičih v Beli krajini, in se veselimo snidenja z vami.

Fotografija: www.naravniparkislovenije.si

Dogodka sta povezana, tako da boste lahko našli veliko veselja tako zagrizeni opazovalci ptic, kot tudi vsi ostali aktivni in podporni člani, saj bo dopoldan namenjen klasični Ptičariadi, ki jo bomo popoldan prelevili v letno srečanje s poudarkom na izmenjavi izkušenj letošnjega leta in idej za prihodnje.

Napovedano septembrsko srečanje smo morali zaradi deževja prestaviti na oktober, zato smo ga združili s Ptičarijado in prepričani smo, da bo nastal skupen dogodek, ki ga bomo začeli ponavljati. Veseli vas bomo, če se nam boste pridružili.
 

Klasična Ptičarijada

Tako kot vsa leta doslej, se bodo v jutranjem delu skupine opazovalcev ptic pomerile v dveh disciplinah: številu opazovanih in številu fotografiranih vrst. Pravila bomo v naslednjem tednu objavili na spletni strani DOPPS, za tiste najbolj neučakane snovalce terenskih taktik pa samo predhodno obvestilo, da bo tekmovalni poligon zajemal celotno Belo krajino.

Ptičarijada 2017 – navodila (pdf)

Ptičarijada 2017 – tekmovalni poligon (jpg)

Srečanje članov

Srečanje po tekmovanju pa je namenjeno vsem članom DOPPS, kot tudi ostalim podpornikom. Začeli ga bomo z zaključkom Ptičarijade, da se tudi ostali spoznate s tem simpatično radoživim ptičarskim dogodkom, ter nadaljevali s programom druženja in snovanja idej za prihodnje. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno.
 
Prijave: Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se na dogodek prijavite na naslov: ursa.koce@dopps.si ali pa telefon 01 426 58 75. Vsem bomo poslali natančna navodila glede celotnega dogodka.

Se veselimo snidenja!