Pomembno obvestilo za mlade ornitologe

Si želiš poglobiti znanje na področju ornitologije in naravovarstva? Se izpopolniti v prepoznavanju ptic na terenu ter se ob tem zabavati? Da? No, potem se moraš nedvomno udeležiti Mladinskega ornitološkega raziskovalnega tabora. S prijavo pohiti, saj je število mest omejeno, zanimanje pa veliko!

Letos bomo v začetku poletnih počitnic organizirali kar DVA mladinska ornitološka tabora. Na taboru bodo delovale skupine, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji – ornitologi. V skupini boste največ 4 udeleženci, vsaka skupina pa se bo lotila raziskovanja določene teme.

Letos lahko izbereš med dvema taboroma, ki se razlikujeta tako po tematiki, kot tudi po težavnosti:


Tabor BELKA
Kje: Velo polje, Julijske Alpe
Kdaj: nedelja, 23. do sobota, 29. junij 2019
Kaj: Na taboru se bomo posvetili prepoznavanju gorskih ptic s posebnim poudarkom na raziskovanju belke. Tabor bo izveden v okviru projekta VrH Julijcev.
Kdo: Tabor je zaradi svoje zahtevnosti namenjen mladim ornitologom, ki že imate nekaj izkušenj s poznavanjem ptic, hkrati pa tudi izkušnje z obiskovanjem gora. Za udeležbo na taboru je obvezna veljavna članarina Planinske zveze Slovenije. Priporočena udeležba za mlade stare od 14 do 19 let. Prednost udeležbe na taboru bodo imeli mladi z znanjem in izkušnjami obiskovanja gora.


Tabor ČIGRA
Kje: Ptuj
Kdaj: ponedeljek, 1. do nedelja, 7. julij 2019
Kaj: Na taboru bomo spoznavali različne življenjske prostore in ptice vzdolž reke Drave s posebnim poudarkom na raziskovanju kolonije navadne čigre na Ptujskem jezeru. Tabor bo izveden v okviru mednarodnega Interreg projekta ČIGRA, kar bo tudi odlična priložnost za druženje s sovrstniki iz Hrvaške.
Kdo: Tabor je namenjen mladim ornitologom, ki vstopate v svet ptic in tistim, ki bi želeli utrditi svoje poznavanje le teh. Priporočena udeležba za mlade stare od 10 do 15 let.
 


Kako se prijaviš na tabor?

Če se želiš udeležiti tabora, nam to čim prej sporoči po elektronski pošti na naslov tilen.basle@dopps.si in poslali ti bomo prijavnico. Ob tem ne pozabi navesti na kateri tabor se prijavljaš. Prijave zbiramo do 3. junija 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest. Za več informacij pokliči na številko 051 636 224 ali piši na zgornji naslov.

Več informacij o poteku tabora boste udeleženci prejeli tekom prijave, natančne informacije pa dobrih 14 dni pred pričetkom le tega.