Ptičarijada 2022

Z velikim veseljem vas vabimo na Ptičarijado 2022, ki bo potekala v soboto, 15. oktobra 2022, na območju Sežanskega Krasa.

Tako kot v preteklih letih, bo tudi letos mogoče tekmovati v treh kategorijah:

  • številu opazovanih vrst,
  • številu fotografiranih vrst ter
  • številu opazovanih vrst na naravi prijazen način (brez uporabe motornih in ostalih štirikolesnih vozil na terenu).

Skupino morata sestavljati najmanj dva odrasla člana, navzgor pa število članov ni omejeno. Pomembno je le, da skupina na terenu ves čas deluje enotno.  

Kačar. Foto: Jure Novak

Tekmovalni del bo potekal od 05:00 do 15:00 ure. Nato bosta sledili pogostitev in razglasitev rezultatov ter družabni del ob peki kostanjev in organiziranih povezovalnih aktivnostih.

Družabni del bo letos potekal v prostorih Regijskega parka Škocjanske jame (Matavun 8, 6215 Divača), namenjen pa je vsem članom DOPPS. Na družabni del ste zelo lepo vabljeni tudi vsi, ki vas tekmovalni del ne zanima, ali pa se ga iz kakršnegakoli razloga ne morate udeležiti.


Prijave na dogodek zbiramo do 10. oktobra na naslov: aleksander.kozina@dopps.si ali na telefonsko številko 040 507 767. Ob prijavi napišite ime skupine ter imena in prehranske zahteve (vsejed/vegetarijanec/vegan/ostale posebnosti) vseh članov skupine.

Vsem prijavljenim skupinam bomo pravočasno poslali natančnejša navodila, dodatne informacije pa bodo sproti objavljene tudi na naši spletni strani in družabnih medijih.