Ptičarijada 2023

Z velikim veseljem vas vabimo na Ptičarijado 2023, ki bo potekala v soboto, 14. oktobra 2023, na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje. Letos se bomo na Ptičarijadi srečali že 15. leto zapored.

Tako kot je zadnja leta običajno, bo tudi letos mogoče tekmovati v treh kategorijah:

  • številu opazovanih vrst,
  • številu fotografiranih vrst ter
  • številu opazovanih vrst na naravi prijazen način (brez uporabe motornih in ostalih štirikolesnih vozil na terenu).

V skupini morajo biti najmanj trije člani stari nad 12 let, navzgor pa število članov ni omejeno. Pomembno je le, da skupina na terenu ves čas deluje kot celota.

Siva čaplja. Foto: Alen Ploj

Tekmovalni del bo potekal od 05:00 do 15:00 ure. Nato bo sledila pogostitev in razglasitev rezultatov in družabni del ob peki kostanjev ter organiziranih povezovalnih aktivnostih.

Družabni del bo letos potekal na piknik placu v Želimljah (za natančno lokacijo klikni TUKAJ), namenjen pa je vsem članom DOPPS. Na družabni del ste zelo lepo vabljeni vsi, tudi tisti ki vas tekmovalni del ne zanima, ali pa se ga iz kakršnegakoli razloga ne morate udeležiti.


Prijave na dogodek zbiramo do ponedeljka, 9. oktobra 2023, na naslov: aleksander.kozina@dopps.si ali na telefonsko številko 040 507 767. Ob prijavi napišite ime skupine, ter imena in prehranske zahteve (vsejed/vegetarijanec/vegan/ostale posebnosti) vseh članov skupine.

Vsem prijavljenim bomo pravočasno poslali natančnejša navodila, dodatne informacije pa bodo sproti objavljene tudi na naši spletni strani in družbenih omrežjih.