Glava

reader reader,

Po 15 letih natančnega in sistematičnega zbiranja podatkov o gnezdečih pticah v Sloveniji je na društvu tik pred izidom novi Atlas ptic Slovenije!  Izid 6. maja 2019!

Pohitite s prednaročilom in si zagotovite SUPER popust!  Več na naši spletni strani.


Ekipa DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

40 let DOPPS in izid novega Atlasa ptic gnezdilk Slovenije

40 let DOPPS in izid novega Atlasa ptic gnezdilk Slovenije

Ker je pomlad in nam ob ptičjem petju, še zlasti kukavičjem, poskoči srce, boste verjetno z zanimanjem prebrali obsežen prispevek o kukavici in njenih zvijačah, ki se jih poloti, da lahko gostiteljem, ki tudi ne zaostajajo v ukanah, podtakne svoje jajce. Tokrat vas razveseljujemo tudi z novico o izidu tako težko pričakovanega novega Atlasa ptic gnezdilk Slovenije! V članku boste … Preberite več.

Uspešno prvo leto projekta PoLJUBA

Projekt PoLJUBA, ki se osredotoča predvsem na neposredne ukrepe za izboljšanje stanja naravnega okolja in revitalizacijo kulturne krajine na 133 hektarih površine Ljubljanskega barja, je v svojem prvem letu uspešno dosegel zastavljene cilje, v določenih pogledih pa jih celo presegel. Preberite več.

Zelena luč tožilstva za tihotapce pobitih ptic

Zelena luč tožilstva za tihotapce pobitih ptic

Slovensko tožilstvo je s sklepom tihotapcem ptic pevk in podobnim kriminalcem sporočilo, da lahko svoje nečedne posle brez strahu opravljajo še naprej. Preberite več.

Atlas ptic

Atlas ptic Slovenije - Popisi gnezdilk 2002-2017 bo izšel 6. maja 2019! Zbiramo prednaročila. Celovito znanje o vseh slovenskih pticah gnezdilkah na enem mestu. Natančen pregled razširjenosti in številčnosti gnezdilk Slovenije na podlagi podatkov, ki jih je prispevalo 632 sodelavcev. 239 obravnavanih vrst. Karta gnezditvenih gostot in karta razširjenosti v kvadratih 2 kilometra za redke vrste. Grafikon višinske razširjenosti. Spremna besedila 44 avtorjev. Natančna predstavitev razširjenosti vrste, … Preberite več.

Koprski policisti so obravnavali posameznika, ki je več let nezakonito lovil in zadrževal zavarovane vrste ptic

Po prijavi DOPPS so policisti v petek v vasi v zaledju Kopra obravnavali posameznika, ki je vrsto let nezakonito lovil in zadrževal zavarovane ptice. V času preiskave je imel krivolovec nastavljeno past živolovko in limanice za lov ptic pevk. Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.