Glava

[custom:naziv] reader reader,

na pustno soboto, 14. februarja, se je na Ptuju začel Zimski mladinski ornitološki raziskovalni tabor, ki se bo zaključil v sredo, 18. februarja. Otroci iz vse Slovenije na taboru na zabaven način spoznavajo bogat in dragocen življenjski prostor ob reki Dravi.

V nedeljo so se udeleženci tabora našemili in si ogledali ptujski karneval. Ste se doma za pusta našemili tudi vi in skupaj z drugimi pustnimi maskami preganjali zimo? Če maske za pustni torek še niste izbrali, lahko nekaj napotkov za izdelavo mask najdete v Zabavnem kotičku.

Lep dan in prijeten začetek tedna vam želimo,

Bia Rakarkoordinatorka za področje stikov z javnostmi DOPPS

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Nove številke revije Acrocephalus

Nove številke revije Acrocephalus

V teh dneh so izšle tri številke društvene revije Acrocephalus, s čimer smo zaključili letnika 34 in 35. Številka 158/159 je bibliografija Acrocephalusa od leta 2000 do leta 2013. Preberite več.

Uničili reko Iščico

Uničili reko Iščico

Pod krinko »nujnih« protipoplavnih del uničili reko Iščico - in poslabšali poplavno varnost Ljubljane. Preberite več.

Zimski mladinski ornitološki raziskovalni tabor Drava 2015

Zimski mladinski ornitološki raziskovalni tabor

 Zimski mladinski ornitološki raziskovalni tabor poteka med 14. in 18. februarjem na Ptuju. Otroci iz vse Slovenije imajo priložnost na zabaven način spoznavati bogat in dragocen življenjski prostor ob reki Dravi. Preberite več.

1. KOPS

1. KOPS

V soboto, 31. januarja 2015, je v prostorih Prirodoslovnega muzeja Slovenije potekal prvi Kongres obročkovalcev ptic Slovenije. Preberite več.

VEČ AKTUALNIH NOVIC

Akcija "Ptice okoli nas" je zaključena

V nedeljo, 1. marca  se je zaključila akcija Ptice okoli nas, ki je potekala en teden in je združila opazovalce ptic po vsej Sloveniji. Namen akcije je ugotoviti stanje naših pogostih vrst ptic ter ljudem približati naravo in vzbuditi čut za njo. Odziv ljudi je bil odličen, objavili smo prve delne rezultate akcije. Preberite več.

Ob Muri že 16. praznovali WWD

V nedeljo 1. februarja 2015 so v Razkrižju izvedli že 16. pohod ob Muri in tako obeležili Svetovni dan varstva mokrišč. Preberite več.

»Mokrišča za našo prihodnost«

2. februarja obeležujemo svetovni dan mokrišč, letos se poudarja njihov pomen za našo prihodnost. Preberite več.

---
---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.