Glava
Julij je mesec biotske pestrosti

[custom:naziv] reader reader,

v Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016, v juliju slavimo biotsko pestrost, ki je našla svoj dom v urbanem okolju in okoliškem podeželju.

Zanimiv program bomo s poletnimi delavnicami, predavanji in izleti soustvarjali tudi prostovoljci ljubljanske sekcije. Rdeča nit naših dogodkov bo predstavitev ptic, ki živijo v mestu in njegovi okolici, ter promocija ukrepov, s katerimi lahko vsak od nas prispeva k varstvu narave in povečanju pestrosti rastlin in živali. Toplo vabljeni, da se nam pridružite. Več o dogodkih.

Želimo vam prijetne poletne dni in zanimiva počitniška potepanja!

Tanja Šumrada, prostovoljka

 

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Štrk 2016

Štrk 2016

Pretekli teden je v Polani potekal Mladinski ornitološki raziskovalni tabor, tokrat že 27. zapovrstjo. Udeležilo se ga je 28 mladih, ki so pod vodstvom šestih mentorjev raziskovali življenje ptic na širšem območju Pomurja. Preberite več.

Stop netrajnostni bioenergiji!

Stop netrajnostni bioenergiji!

Evropska komisija je v februarju odprla javno posvetovanje o politiki EU na področju bioenergije. DOPPS je skupaj z drugimi BirdLife partnerji mnenja, da trenutna raba bioenergije v Evropski uniji ni trajnostna, zato je nujno potrebno oblikovati nove ukrepe politik na tem področju. Preberite več.

BioBlitz – 24 ur za reko Muro

BioBlitz – 24 ur za reko Muro

Od 10. do 11. junija smo ponovno raziskovali, ustvarjali, eksperimentirali, opazovali … ob reki Muri! Namen dogodka BIOBLITZ je, da skupina znanstvenikov, naravoslovcev in prostovoljcev iz različnih društev in ustanov skupaj z otroki iz vrtcev in šol ter domačini preživi 24 ur ob reki Muri.

Preberite več.

Doživeti Škocjanski zatok

Doživeti Škocjanski zatok

Zavod za favnistiko Koper in DOPPS sta izdala novo monografijo avtorja Iztoka Geistra. Knjiga vas bo celovito popeljala v svet naravnega rezervata na pragu Kopra, ki ga obiskujejo ljubitelji narave iz vse Slovenije. Kupite jo lahko v centru za obiskovalce in v ljubljanski pisarni DOPPS, pošljemo pa vam jo lahko tudi po pošti. Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 7. 7. 2016: Predavanje: Kako lahko pomagamo naravi v mestu in na podeželju?

• 9. 7. 2016: Stojnica: Ptice v mestu in parku

• 10. 7. 2016: Dodogek: Veliki skok (Big jump) v reko Muro

• 13. 7. 2016: Stojnica in noči izlet: Kdo bedi po sončnem zahodu?

• 16. 7. 2016: Delavnica in stojnica: Ptice, naše someščanke

• 18. 8. 2016: Predavanje: Ustavimo masovno pobijanje ptic v Sredozemlju

• 20. 8. 2016: Stojnica: Koliščarski dan

• 24. 8. 2016: Stojnica: Naravni rezervati v Sloveniji

 

OGLASNA DESKA PROSTOVOLJNEGA DELA

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.