Nezakonit lov ptic

Na območju Mediterana je letno nezakonito ubitih več kot 25 milijonov ptic, Slovenija pa po zadnjih podatkih ni nikakršna oaza, kot smo mislili doslej. Ocenjujemo, da je v Sloveniji letno nezakonito ubitih 3.500 – 52.000 osebkov ptic, čez naše meje pa na italijanski črni trg pretihotapijo 35.000–156.000 osebkov ptic na leto. Primere je izredno težko odkriti saj se dogajajo zelo razpršeno. Poleg tega ta dejanja med ljudmi pogosto niso dojeta kot prekršek, ki bi ga bilo potrebno prijaviti.

Te zanima več? Obišči spletno stran:
FLIGHT FOR SURVIVAL

Prijavi primer nezakonitega lova ptic

Vse, ki ste zaznali sume nezakonitega lova in ubijanja ptic, vabimo, da nam informacije posredujete na dopps@dopps.si ali spodnjega obrazca. Prijava je lahko tudi anonimna.

Posebej bodite pozorni na osebe, ki lovijo ptice z mrežami ali pastmi ter na kletke oz. voljere v katerih se zadržujejo prostoživeče vrste. Sporočite tudi, če najdete ptico, za katero se sumi, da je bila ustreljena. Dobrodošli bodo tudi podatki za krivolov iz preteklosti, s pomočjo katerih ugotavljamo obseg problematike v Sloveniji.

Datum dogodka:*
Telefon:
Opis dogodka:*
Kraj dogodka:*
E-naslov:*

*Seznanjen sem s pogoji in namenom zbiranja osebnih podatkov in z njihovo obdelavo in namenom izrecno soglašam.

Projekt Adriatic Flyway 4

Proti nezakonitemu ubijanju ptic na jadranski selitveni poti je štiri letni projekt, katerega namen je bil preučiti razsežnosti nezakonitega lova in ubijanja ptic v Sloveniji.

Cilj projekta je bil tudi vzpostaviti aktivno sodelovanje s službami pristojnimi za preganjanje tovrstnega kriminala. Le s skupnim sodelovanjem bomo lahko uspešni ter pticam zagotovili čim varnejšo selitveno pot.

Projektna ekipa:
Tomaž Jančar, Ivan Kljun, Tjaša Zagoršek

Finančna podpora:
EURONATUR je nemška naravovarstvena fundacija, ki se ukvarja z organiziranjem in financiranjem naravovarstvenih projektov v srednji in jugovzhodni Evropi. Projekte za varnejšo selitev ptic na jadranski selitveni poti organizira že vrsto let po vseh državah Balkana. Projekt so financirali v sodelovanju s fundacijo MAVA.

Namen zbiranja in hranjenje osebnih podatkov

Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom. Osebne podatke zbiramo izključno za namen zbiranja nadaljnih informacij o primeru, ki ga prijavljate. Vaše osebne podatke hrani izključno DOPPS, osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne podjetjem ali organizacijam, s katerim sicer sodelujemo. Podatke posredujemo tretjim osebam le v primerih, ko to od nas zahteva zakon.