Nezakonit lov ptic

Na območju Mediterana je letno nezakonito ubitih več kot 25 milijonov ptic, Slovenija pa po zadnjih podatkih ni nikakršna oaza, kot smo mislili doslej. Ocenjujemo, da je v Sloveniji letno nezakonito ubitih 8.500 – 46.500 osebkov ptic. Primere je izredno težko odkriti saj se dogajajo zelo razpršeno. Poleg tega ta dejanja med ljudmi pogosto niso dojeta kot prekršek, ki bi ga bilo potrebno prijaviti.

Pomagaj pticam tudi ti – POSTANI PROSTOVOLJEC!

Vabimo vas, da se pridružite Skupini za boj proti krivolovu. Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca ali na naslov dopps@dopps.si.

Prijavi primer nezakonitega lova ptic

Skupina za boj proti krivolovu vabi vse, ki ste zaznali sume nezakonitega lova in ubijanja ptic, da nam informacije posredujete na dopps@dopps.si ali spodnjega obrazca. . Prijava je lahko tudi anonimna.

Posebej bodite pozorni na osebe, ki lovijo ptice z mrežami ali pastmi ter na kletke oz. voljere v katerih se zadržujejo prostoživeče vrste. Sporočite tudi, če najdete ptico, za katero se sumi, da je bila ustreljena. Dobrodošli bodo tudi podatki za krivolov iz preteklosti, s pomočjo katerih ugotavljamo obseg problematike v Sloveniji.

*Seznanjen sem s pogoji in namenom zbiranja osebnih podatkov in z njihovo obdelavo in namenom izrecno soglašam.

Projekt Adriatic Flyway 4

Proti nezakonitemu ubijanju ptic na jadranski selitveni poti je štiri letni projekt, katerega namen je preučiti razsežnosti nezakonitega lova in ubijanja ptic v Sloveniji.

Cilj projekta je tudi vzpostaviti aktivno sodelovanje s službami pristojnimi za preganjanje tovrstnega kriminala. Le s skupnim sodelovanjem bomo lahko uspešni ter pticam zagotovili čim varnejšo selitveno pot.

Projektna ekipa:
Tomaž Jančar, Ivan Kljun, Tjaša Zagoršek

Kontaktna oseba:
Tjaša Zagoršek (tjasa.zagorsek@dopps.si; 041 955 988)

Finančna podpora:
EURONATUR je nemška naravovarstvena fundacija, ki se ukvarja z organiziranjem in financiranjem naravovarstvenih projektov v srednji in jugovzhodni Evropi.  Projekte za varnejšo selitev ptic na jadranski selitveni poti organizira že vrsto let po vseh državah Balkana. Tokratni projekt financira v sodelovanju s fundacijo MAVA.

Namen zbiranja in hranjenje osebnih podatkov

Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom. Osebne podatke zbiramo izključno za namen zbiranja nadaljnih informacij o primeru, ki ga prijavljate. Vaše osebne podatke hrani izključno DOPPS, osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne podjetjem ali organizacijam, s katerim sicer sodelujemo. Podatke posredujemo tretjim osebam le v primerih, ko to od nas zahteva zakon.