Namenitev dela dohodnine za donacijo društvu

Hvala vsem, ki ste v preteklih letih namenili do 0,5 % svoje dohodnine našemu društvu. S tem ste pripomogli k varstvu ptic, s tem pa posledično k ohranjanju narave in povečanju dobrobiti za celotno družbo.

Vsem, ki bi nas na ta način radi na novo podprli, sporočamo, da lahko to storite

1. preko portala e-Davki:

  • Na kazalu na levi strani vašega uporabniškega računa na e-Davkih izberite rubrike: VpoglediPodatki o zavezancuNamenitev dela dohodnine
  • V razdelek ‘Ime oziroma naziv upravičenca’ vpišete: Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije
  • V razdelek ‘Davčna številka upravičenca’ vpišete: 68956029
  • V razdelek ‘Odstotek’ vpišete poljubno vrednost do 0,5
  • Izbor potrdite s pritiskom na gumb Oddaj vlogo

V kolikor portala e-Davki še ne uporabljate, vam sporočamo, da je po novem prijava in uporaba povsem enostavna in zanjo več ne potrebujete veljavnega certifikata, saj je registracija na portalu e-Davki možna z vašo davčno številko in geslom, ki si ga nastavite sami. Pri registraciji z geslom poleg davčne številke potrebujete enega od informativnih izračunov dohodnine iz zadnjih let, s katerega prepišete ID številko. V kolikor informativnih računov ne hranite, pa to številko lahko tudi naročite v enem od korakov registracije z geslom in vam jo FURS pošlje na domači naslov v nekaj dneh. Več …

Vzelo vam bo le nekaj minut, ki vam jih bomo v naslednjem letu ali letih zagotovo povrnili z novimi uspehu pri varstvu ptic in narave.

2. po pošti Finančnemu uradu:

Izpolnite in natisnite obrazec ter ga pošljite na naslov Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana ali na vam najbližji finančni urad.

3. ustno na zapisnik pri finančnem organu.

Če ste nam že v prejšnjih letih namenili del dohodnine, vaša namenitev ostaja veljavna do preklica in vam tega postopka ni treba ponavljati.

Zahvaljujemo se vam za vašo donacijo!