Namenitev dela dohodnine za donacijo društvu


Hvala vsem, ki ste v preteklih letih že namenili do 1 % svoje dohodnine našemu društvu. S tem ste pripomogli k ohranjanju ptic in njihovih življenjskih okolij, s tem pa posledično povečanju dobrobiti za celotno družbo.


Vsem, ki bi nas na ta način radi na novo podprli, sporočamo, da lahko to storite:

1. po pošti Finančnemu uradu:

Izpolnite in natisnite obrazec ter ga pošljite na naslov Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana ali na vam najbližji finančni urad.

Navodila za izpolnjevanje obrazca

2. preko portala e-Davki:

  • Na kazalu na levi strani vašega uporabniškega računa na e-Davkih izberite rubrike: VpoglediPodatki o zavezancuNamenitev dela dohodnine
  • V razdelek ‘Ime oziroma naziv upravičenca’ vpišete: Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije
  • V razdelek ‘Davčna številka upravičenca’ vpišete: 68956029
  • V razdelek ‘Odstotek’ vpišete poljubno vrednost do 1
  • Izbor potrdite s pritiskom na gumb Oddaj vlogo.

V kolikor portala e-Davki še ne uporabljate, vam sporočamo, da je po novem prijava in uporaba povsem enostavna in zanjo več ne potrebujete veljavnega certifikata, saj je registracija na portalu e-Davki možna z vašo davčno številko in geslom, ki si ga nastavite sami.

Pri registraciji z geslom poleg davčne številke potrebujete enega od informativnih izračunov dohodnine iz zadnjih let, s katerega prepišete ID številko. V kolikor informativnih računov ne hranite, pa to številko lahko tudi naročite v enem od korakov registracije z geslom in vam jo FURS pošlje na domači naslov v nekaj dneh. Več …

Vzelo vam bo le nekaj minut, ki vam jih bomo v naslednjem letu ali letih zagotovo povrnili z novimi uspehi pri varstvu ptic in narave.

3. ustno na zapisnik pri finančnem organu.


Če ste nam že v prejšnjih letih namenili del dohodnine, vaša namenitev ostaja veljavna do preklica in vam tega postopka ni treba ponavljati.


Zahvaljujemo se vam za vašo donacijo!