Glava

[custom:naziv] reader reader,

gotovo ste že slišali veliko o naših redkejših vrstah, kot so na primer smrdokavra, čuk, zlatovranka ali kosec. Kaj pa vemo o številčnosti naših pogostih vrst? Morda lahko z raziskavami katastrofalne upade v številčnosti kakšne vrste zaustavimo že veliko prej, preden vrsta postane redka!

Prav zato tudi letos pripravljamo akcijo »Ptice okoli nas«, katere namen je bolje spoznati naše pogostejše vrste, hkrati pa naravo in ptice približati ljudem. Boste opazovali in preštevali tudi vi?

Več informacij o letošnji akciji lahko najdete tukaj.

Vso srečo in mnogo zanimivih opazovanj,

Tilen Basle

varstveni ornitolog DOPPS


Vsem popisovalcem Januarskega štetja vodnih ptic 2015 se zahvaljujemo za opravljeno delo. V kolikor še niste, vas prosimo, da svoja opazovanja vnesete v Atlas pticPreberite več.

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Spoznajmo »Ptice okoli nas«

Spoznajmo »Ptice okoli nas«

Vabimo vas k sodelovanju v akciji »Ptice okoli nas«, v okviru katere vsako zimo opazujemo ptice, ki se pozimi pojavljajo v naši okolici. Z akcijo želimo spodbujati k boljšemu zavedanju narave ter spremljati, kaj se dogaja s pticami v naseljih. Preberite več.

Najbolj ogrožena mednarodno pomembna območja za ptice na svetu

Najbolj ogrožena mednarodno pomembna območja za ptice na svetu

Več kot 350 mednarodno pomembnih območij za ptice na svetu je močno ogroženih, saj obstaja velika verjetnost, da bodo izgubljena za vedno. Med njimi tudi tri slovenska območja. Preberite več.

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2015

Januarsko štetje vodnih ptic (IWC) 2015

Januarsko štetje vodnih ptic, najobsežnejši sistematični in organizirani popis ptic v Sloveniji, bo letos potekalo v soboto 17. in nedeljo 18. januarja. Prijazno vabljeni! Preberite več.

Zimska številka revije Svet ptic

Zimska številka revije Svet ptic

Letnemu času primerno se v zadnji številki revije Svet ptic v letu 2014 ukvarjamo z bolj zimskimi tematikami sveta ptic.

Preberite več.

Razpis za nagrado ZLATI LEGAT 2013

Zlati legat je nagrada, ki jo DOPPS podeljuje slovenskim ornitologom za najboljše delo s področja ornitologije objavljeno doma ali na tujem. Nagrado sestavlja pisno priznanje in denarna nagrada. Preberite več.

---

OGLASNA DESKA PROSTOVOLJNEGA DELA

• 26. 1. - 1. 2. 2015: Akcija Ptice okoli nas

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.