Glava

[custom:naziv] reader reader,

Ali veste, da lahko z vašim denarjem popolnoma brezplačno podprete delovanje našega društva? Do 0,5 odstotkov odmerjene dohodnine, torej zneska, ki ga sicer plačate državi, lahko kot donacijo namenite financiranju upravičencem, med katerimi je tudi DOPPS. Lahko se odločite, da bo ta majhen, a za nas zelo pomemben finančni prispevek resnično namenjen pravemu varstvu narave. Preberite več.

Želimo vam vse dobro in lepe praznike.

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

Napravimo ptičjo krmilnico

Napravimo ptičjo krmilnico

Zima je čas, ko se živali zaradi ostrejših vremenskih razmer in težje dostopne hrane zatečejo vse bližje človeku. To je za nas priložnost, da si nekatere izmed njih pobližje ogledamo ter opazujemo njihove navade in iznajdljivost. Ptice so v tem času zagotovo ene izmed pogostejših obiskovalk naših vrtov in dvorišč, zato jim lahko pomagamo s preprosto krmilnico, hkrati pa sami uživamo ob pogledu na »ptičji živ-žav«. Preberite več.

Ptice okoli nas v letu 2015

Ptice okoli nas v letu 2015

Ptice so živa bitja, katerim se skoraj ne moramo izogniti, kjer koli pač smo. Pa naj si bo to gozd, mlaka, velemesto, odprto morje ali podzemna jama. Ptice, tako kot ljudi, najdemo skoraj povsod! In kaj je boljši način za proučevanje ptic, kot pomoč vseh vas, ki se s pticami srečujete vsak dan v okolici doma, službe, na izletu ali počitnicah? Preberite več.

Zuri in Fortuna vsaka na svojem koncu Afrike

Zuri in Fortuna vsaka na svojem koncu Afrike

Na društvu smo v mesecu juliju na dve mladi beli štorklji namestili GPS sledilne naprave in vse od takrat njuno pot nestrpno spremljamo. V tem času sta prepotovali že ogromne razdalje, sedaj pa se verjetno približujeta njunu končni destinaciji. Preberite več.

Svet ptic na spletu

Svet ptic na spletu

Te zanima, kakšni prispevki so bili objavljeni v prvi številki revije Svet ptic? Mogoče pa iščete članke določene vrste ptic? Ali pa pišete prispevek za revijo in ne veste, kako dolg naj bi bil? Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 15. 12. 2015: Predavanje v Kopru: Morski psi v Jadranu

• 19. 12. 2015: Izlet: Sečoveljske soline

• 19. 12. 2015: Predbožična DOPPS stojnica v Murski Soboti in Ljutomeru

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.