Glava
Julij je mesec biotske pestrosti

[custom:naziv] reader reader,

V petek, 14. oktobra 2016 smo skupaj z Mestno občino Ptuj na desnem bregu Ptujskega jezera otvorili novo ornitološko opazovalnico. Slavnostni govorniki na prireditvi so bili ministrica za okolje in prostor, ga. Irena Majcen, župan Mestne občine Ptuj, g. Miran Senčar, predsednik Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije g. Rudolf Tekavčič in dr. Damijan Denac, vodja projekta LIVEDRAVA ter direktor DOPPS. Preberite več.

Želimo vam prijetne jesenske dni!

---

NAJNOVEJŠE NOVICE IZ DELA DRUŠTVA IN SVETA PTIC

6. Pomurski ornitološki vikend

6. Pomurski ornitološki vikend

Člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) smo že 6. leto zapored uspešno izvedli Pomurski ornitološki vikend. Preberite več.

Poziv komisarki za ohranitev direktiv

Poziv komisarki za ohranitev direktiv

Danes smo pozvali komisarko za promet, Violeto Bulc, da se na Kolegiju komisarjev zavzame za podporo in boljše izvajanje Direktive o pticah in Direktive o habitatih. Obstoj teh direktiv je žal, navkljub jasno izraženemu javnemu mnenju v njun prid, še vedno postavljen pod vprašaj. Srčno upamo, da ju bo naša komisarka podprla in se zavzela za varstvo narave in kvaliteto življenja v EU. Preberite več.

15. Srečanje mladih ornitologov Slovenije

15. Srečanje mladih ornitologov Slovenije

V mesecu novembru smo v Mariboru ponovno organizirali Srečanje mladih ornitologov Slovenije, ki je namenjeno mladim raziskovalcem. Letošnji dogodek je bil osredotočen na predstavitev dogodivščin in zanimivih opazovanj s terena, predstavljeni pa sta bili tudi dve raziskovalni nalogi. Preberite več.

Brata v vetru

Brata v vetru

V začetku novembra so v Kinodvoru v Ljubljani pričeli s predvajanjem filma Gerarda Olivaresa, Brata v vetru. Film, ki sicer govori o prijateljstvu med dečkom in planinskim orlom, prikazuje naravo nekoliko drugače, kot je običajno za mladinske filme. Preberite več.

16 skupin, 10 ur, 140 opaženih vrst ptic!

16 skupin, 10 ur, 140 opaženih vrst ptic!

Takšen je izkupiček letošnje Ptičarijade, ki se je 8. oktobra 2016 odvila na območju slovenske Istre. Od 4. ure zjutraj pa vse do 14. ure popoldan se je 80 ornitologov mudilo za pticami vse od Kraškega roba do Sečoveljskih solin. Vas zanima, kdo je bil najuspešnejši in kater vrste smo opazili? Preberite več.

Ogroženi zaklad Ulcinja

Ogroženi zaklad Ulcinja

Predstavljamo vam najnovejši dokumentarni film, ki govori zgodbo enega najpomembnejših območji za ptice na celotnem Balkanu – območja Ulcinjskih solin in delte reke Bojane. Preberite več.

Jesenska prodajna akcija

Prodajna akcija

Na DOPPS-u smo letos prvič pripravili jesensko prodajno akcijo, v katero smo vključili pester nabor izdelkov, s katerimi boste lahko razveselili sebe in svoje najdražje na eni, in nas finančno podprli pri našem naravovarstvenem delu na drugi strani. Preberite več.

---

NAPOVED DOGODKOV

• 3. 12. 2016: Izlet: Spoznavanje vodnih ptic na Soboški Kamenšnici

• 4. 12. 2016: Izlet: Ptujsko jezero

• 4. 12. 2016: Izlet: Spoznavanje ptic v parku Tivoli

• 10. 12. 2016: Stojnica v Ljubljani: Hranjenje ptic pozimi

• 11. 12. 2016: Izlet: Spoznavanje ptic v Fazaneriji v Murski Soboti

• 17. 12. 2016: Predbožična DOPPSova stojnica v Murski Soboti in Ljutomeru

• 17. 12. 2016: Delavnica v NR Škocjanski zatok: Zimsko druženje s kamarškimi kobilami

• 18. 12. 2016: Izlet: Ornitološki sprehod po Arboretumu Volčji potok

---

Pridružite se nam!

Naše delo ni mogoče brez sodelovanj in radodarnosti ljudi, kot ste vi. Uspešne zgodbe lahko pišemo le skupaj, zato potrebujemo vaš glas in podporo. Vsakdo lahko prispeva in soustvarja.
Veselimo se, da vas bomo spoznali!

Kako lahko pomagate?

Članstvo
Pridružite se nam in uživajte številne članske ugodnosti in aktivnosti.

Donacija
Namenite svojo podporo neposredno izbranemu projektu in našemu delu.

Postanite prostovoljec
Pridružite se več kot 300 aktivnim prostovoljcem društva.

Čudovito darilo
Razveselite najdražje z darom, ki bo v pomoč naravi.

---

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je največja nevladna organizacija za varstvo narave v Sloveniji. Delamo za varstvo ptic in njihovih življenjskih okolij. S tem prispevamo k ohranjanju narave in dobrobiti celotne družbe.