Mladi

Ptice živijo povsod okoli nas. Opazujemo jih lahko na domačem vrtu, v krmilnici, v gozdu ali ob bližnjem ribniku. Vloga ptic v naravi je zelo pomembna. Pestrost različnih vrst nam pove, kakšno je okolje, v katerem živimo.

Zmanjševanje števila ptic tekom let nas lahko opozori na to, da postajajo vse bolj ogrožene, to pa lahko pomeni tudi, da se slabša stanje narave in našega lastnega okolja.

Naravovarstvena zavest mladih je še toliko bolj pomembna, saj smo mladi gradniki današnje družbe, s svojimi dejanji pa bomo oblikovali prihodnjo. Ni nam vseeno za jutrišnji svet, saj bo to naš svet.

Osupljivi svet ptic

Ptice so najbolj raziskana živalska skupina na Zemlji.
Opazujejo in proučujejo jih številni ljudje po vsem svetu.
Zakaj so ptice tako zanimive?

Pridruži se nam!

Mladinska sekcija DOPPS združuje mlade ljubitelje ptic in narave iz vse Slovenije. Med našimi dejavnostmi se družimo, ob tem pa se naučimo veliko novega. Dobrodošli ste vsi mladi, ki radi ustvarjate, razmišljate s svojo glavo, preživljate prosti čas v naravi in želite pomagati pri njenemu ohranjanju.

Kako do nas? Pridi na katerega od številnih dogodkov in dejavnosti, ki jih organiziramo!

Tabori

Mladinski raziskovalni tabori potekajo vsako poletje konec junija, včasih pa tudi med zimskimi počitnicami.

Akcija Ptice okoli nas

Vsako leto v januarju opazujemo in popišemo ptice v naši okolici. Pomagaj nam tudi ti!

Izleti za mlade ornitologe

Opazovanje in spoznavanje ptic v živo? Aktualne izlete, ki jih organiziramo po vsej Sloveniji, najdeš v Napovedniku dogodkov.

Mladinski projekti

V mladinski sekciji organiziramo in izvajamo številne projekte, s katerimi uresničujemo naše pobude in ideje.

Srečanje mladih ornitologov Slovenije

Srečanje mladih ornitologov Slovenije je projekt, namenjen mladim iz vse Slovenije, ki ga organiziramo novembra vsako leto.

Zabavni kotiček

Zabavne ideje za ustvarjanje, ki vam bodo krajšale čas tudi takrat, ko bo vreme muhasto ali ne boste vedeli, kaj bi počeli.

Pridruži se nam!