V Društvu za zaščito konj potrebujejo vašo pomoč

V lanskem letu se je v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok zgodil grozljiv napad na našo kobilo Rižano in žrebičko Cabidoule, ki sta utrpeli hude poškodbe. Po veterinarski oskrbi sta bili obe v rehabilitaciji in oskrbi Društva za zaščito konj, kjer so nam v teh težkih trenutkih nesebično priskočili na pomoč. Sedaj sami potrebujejo pomoč zato vas prosimo, da jim po svojih močeh priskočite na pomoč.

Društvo za zaščito konj namenja svojo pozornost osveščanju in izobraževanju lastnikov, ljubiteljev, rejcev in tekmovalcev konj ter izobraževanju mladih. Hkrati v svojem rehabilitacijskem centru oskrbujejo mučene, zlorabljene in zapuščene konje. Več o njihovem delu in mnogih aktivnostih si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Oskrbujejo več pomoči potrebnih konj

V zadnjem času je v oskrbo Društva za zaščito konj pristalo več konj, ki potrebujejo več ko le standardno veterinarsko oskrbo. Čeprav jim veterinarji velikokrat pomagajo brezplačno, so tokrat stroški za zdravljenje teh konj vrtoglavo visoki.

2014_12_03_konji_kolaz_DZK

Hope, Bala in Dora so preživele slabo ravnanje prejšnjih lastnikov in sedaj potrebujejo posebno oskrbo.
foto: DZK

Ponica Bala

Ponica Bala je doživela kruto pretepanje njenega bivšega lastnika, katerega palica ni obstala nad nobenim delom njenega telesa. Sedaj vsaj enkrat mesečno potrebuje praznjenje mehurja, saj se v njem nabira pesek.

Hope

Hope je dolga letala upala na žarek svetlobe. Več kot štiri leta je namreč preživela zaprta v svinjaku brez oken, večkrat brez hrane in vode. Danes se zato njene oči težko privadijo na svetlobo in se konstantno solzijo.

Dora

Dora trpi za hudo kožno alergijo, saj je prejšnji lastniki niso čistili in česali. Sedaj potrebuje zdravljenje in posebno nego.

Vsak konj ima svojo tragično zgodbo in takšnih primerov je še veliko. Zato vas v imenu Društva zaščito konj prosimo za pomoč. Vsak lahko pomaga po svojih močeh in prav vsak evro je dobrodošel, saj bo zagotovil, da te plemenite živali dobijo ustrezno oskrbo.

Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo in verjamemo, da vam bodo v Društvu za zaščito konj neizmerno hvaležni.

Pomagate lahko z donacijo.

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO KONJ
Šercerjeva 9, 3320 Velenje
TRR: SI56 1010-0005-0589-375 (Banka Koper)

Koda namena: CHAR     namen: donacija

Več informacij in kontakt najdete na tej povezavi.