SREČANJE VARUHOV BELE ŠTORKLJE

Letos obeležujemo 25. obletnico popisa bele štorklje v Sloveniji. Ob tem jubileju vse varuhe bele štorklje vabimo na dogodek, s katerim bomo počastili naš skupni trud za ohranjanje bele štorklje v Sloveniji.

Družabni dogodek bo v soboto, 29. julija, ob 11. uri, na Griču pri Klevevžu (Grič pri Klevevžu 1, 8220 Šmarješke Toplice).

Parkirna mesta urejena. 

Bela štorklja z mladiči. Foto: Urša Gajšek

Pričeli bomo s kratkim predavanjem o stanju populacije bele štorklje v Sloveniji in aktivnostmi, s katerimi vsi skupaj prispevamo k njenemu varstvu. Sledilo bo sproščeno druženje ob dobri lokalni hrani in pijači, za najmlajše pa bomo pripravili zanimive in zabavne delavnice za otroke.

Na dogodek vabimo vse, ki belo štorkljo spremljate in s svojimi informacijami in aktivnostmi prispevate k njenemu ohranjanju. Dogodek je primeren tudi za družine.

Zaradi lažje organizacije je za dogodek obvezna prijava. Prosimo, da se do četrtka, 20. julija 2023, prijavite Urši na ursa.gajsek@dopps.si ali 051 222 350.

Sporočite:

  • število udeležencev,
  • preference glede hrane (mesni, vegetarijanski/veganski meni).

Udeležba na dogodek ter kosilo sta brezplačna.

Na dogodku bo na voljo tudi dodatna ponudba lokala po ceniku (sladoled, kava, …). Več informaciji najdete na spletni strani klevevz-tourism.com.

 

 

Izvedbo dogodka je omogočila družba Elektro Ljubljana.