3, 2, 1… Ptice okoli nas!

Pričeli smo z akcijo Ptice okoli nas, tokrat že 10. leto zapored. Od danes pa vse do nedelje, 28. januarja vas vabimo, da se nam pridružite v množični akciji opazovanja pogostih vrst ptic okoli naših domov, zelo veseli pa bomo, če nam vaša opazovanja tudi sporočite.

Pridruži se nam lahko prav vsak! Imate morda občutek, da prepaznavanju ptic niste kos? Nikakor! Akcija je zastavljena tako, da lahko sodelujejo tako najmlaši kot tudi popolni začetniki. Še zmerom niste prepričani? Pa poskusimo s preprosto vajo. Na spodnjem posnetku najdete na tablo pripete (od leve proti desni) fotografije štirih vrst ptic: velika sinica, plavček, močvirska sinica (zgoraj) in brglez (spodaj). Oglejte si posnetek in jih poiščite!
 

 

VZGOJITELJI, UČITELJI IN PROFESORJI, POZOR!

Akcija Ptice okoli nas vsako leto pritegne številne mlade, hkrati pa v njej sodeluje mnogo izobraževalnih ustanov (vrtec, šola). V lanskem letu je bila več kot polovica sodelujočih otrok, sodelovalo pa je kar 50 izobraževalnih ustanov.
Ker sodelovanje uspešno približa ptice in naravo našim najmlajšim smo se odločili, da vas v letu 2018, ko bo akcija potekala jubilejno deseto leto zapored, malce spodbudimo. Pravila igre so preprosta; izobraževalna ustanova, ki k sodelovanju spodbudi največje število učencev, zmaga! Verjetno vas že zanima nagrada, kaj ne? Obisk ornitologa, ki bo izvedel predavanje o pticah in v okolico vrtca ali šole namestil gnezdilnico. Dogovorjeno?

p.s. v spletnem obrazcu ne pozabite izpolniti polja s podatki o vrtcu ali šoli.

Akcija Ptice okoli nas bo potekala od 22. do 28. januarja 2018. Več informacij o akciji najtede na strani Ptice okoli nas. Prisrčno vabljeni k sodelovanju.