Brata v vetru

V začetku novembra so v Kinodvoru v Ljubljani pričeli s predvajanjem filma Gerarda Olivaresa, Brata v vetru. Film, ki sicer govori o prijateljstvu med dečkom in planinskim orlom, prikazuje naravo nekoliko drugače, kot je običajno za mladinske filme. Narava je prikazana precej bolj realistično in z občutkom. Včasih brutalno, spet drugič skoraj poetično, a nikoli zlagano. Navdušujoče posnetke alpskih pokrajin so podkrepljeni z izvrstnimi posnetki orlov in drugih živali, mednje pa je vtkana zgodba odraščajočega dečka.

2016_15_11_brata.v.vetru1Projekciji 4. novembra je sledila tudi počitniška delavnica za otroke, na kateri so mladi gledalci lahko izvedeli več o planinskih orlih, člani našega društva so odgovarjali na njihova številna vprašanja, jim predstavili zanimivosti iz sveta orlov, obenem pa so imeli možnost, da so tudi sami preizkusili nekatere izmed njih.

Zaradi velikega zanimanja vas obveščamo, da bodo v Kinodvoru izvedli še dodatno, tokrat zadnjo projekcijo filma. Brata v vetru si bo mogoče tako ogledati le še v soboto, 26. novembra ob 11. uri. Vljudno vabljeni!

Več informacij o filmu lahko najdete na spletni strani KINODVORA.