Sadističen napad na kamarški kobili v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok

Napad na varstvo narave v Sloveniji?

V petek, 5.7.2013, je bil naravni rezervat Škocjanski zatok priča grozljivemu dogodku. Neznanci so v času popoldanske vročine, ko živali počivajo in ni obiskovalcev, napadli in sadistično mučili dve od treh kamarških kobil.Pri tem je žrebička Cabidoule, ki smo jo iz Francije pripeljali pred tremi tedni, utrpela hude vrezne rane po glavi in nogah, starejša Rižana, ki je v naravnem rezervatu že od leta 2008, pa je bila poškodovana po trupu.

Oskrbnik Aleš Marsič ju je našel v mlaki krvi okoli 19. ure, ko je prišel v naravni rezervat zaradi redne oskrbe pašnih živali. O dogodku smo nemudoma obvestili policijo in veterinarje in obe ranjeni živali po nudenju prve pomoči na terenu nemudoma odpeljali na kliniko Veterinarske fakultete UL, kjer so jima v noči s petka na soboto oskrbeli in zašili preštevilne rane in kjer ostajata v veterinarski oskrbi. Motiv in storilci tega sadističnega napada na nedolžni živali niso poznani, primer pa preiskujejo koprski kriminalisti.

Vse tiste, ki imate kakršnokoli informacijo ali opažanje, ki bi lahko koristilo poteku preiskave, prosimo, da le-to posredujete Policijski postaji Koper.

Dodatne informacije na spletni strani naravnega rezervata Škocjanski zatok.

Sporočilo za javnost (pdf)