20 naravoslovnih izletov v novi rubriki Kam na izlet

Opazovanje ptic

Opazovanje ptic je tudi pri nas vse bolj priljubljena prostočasna dejavnost.
foto: Urša Koce

Že veste, kam se boste odpravili ta konec tedna? V novi spletni rubriki Kam na izlet? smo za vas predstavili 20 naravoslovnih izletov po vsej Sloveniji. Opise so prispevali mladi ornitologi, pri zbiranju fotografij pa so na pomoč priskočili tudi starejši člani društva.

Z obiskom predstavljenih območij boste imeli odlično priložnost spoznavati in opazovati različne vrste ptic ter drugih rastlin in živali, ki tam prebivajo. Prepričani smo, da vas bo narava v vsej svoji raznolikosti navdušila.

Naravni rezervat Škocjanski zatok, Ležeški gabrk, zadrževalnik Medvedce, gozdni rezervat Babji ložič in še mnoga druga slovenska območja pa imajo poleg ohranjene narave še eno skupno značilnost. Do mnogih se namreč ni potrebno vedno pripeljati z avtomobilom, ampak lahko uprabimo tudi druga, včasih kar malo zapostavljena in pozabljena, prevozna sredstva in tudi tako prispevamo k varovanju okolja. Do izhodišč vseh izletov smo zato pripravili opise dostopa s pomočjo javnega prevoza in koles.

 
Vabljeni k branju!

 
Ker je doživljanje narave še boljše, ko poteka v družbi, tako začetnikom kot izkušenim opazovalcem ptic priporočamo obisk katerega od številnih brezplačnih izletov, ki jih vodijo prostovoljci našega društva. Prvi vikend v oktobru, 4. in 5. 10., zato nikar ne zamudite katerega od dogodkov, ki bodo potekali v okviru Evropskega dneva opazovanja ptic. Več v Napovedniku.

 
Izvedbo projekta sta finančno omogočili Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Maribor.
MOM logotipMOL logotip