Zaključek natečaja “Ptice in naš vrtec”

V letošnjem letu smo v sodelovanju z Mestno občino Maribor izvedli likovni natečaj “Ptice in naš vrtec”, s katerim smo želeli spodbuditi naše najmlajše k opazovanju ptic v okolici njihovega vrtca in h kreativnemu izražanju.

Na likovnem natečaju je sodelovalo 6 vrtcev, ki so skupaj poslali kar 49 likovnih del. Z velikim naskokom pred ostalimi je v kategoriji število poslanih likovnih del zmagal vrtec Tezno Maribor, saj so njihovi varovanci prispevali kar 22 likovnih del. Vrtec bo za nagrado prejel gnezdilnico za ptice, ki jo bodo člani našega društva namestili v njegovo okolico. Za vrtec bomo pripravili še kratko predstavitev o pomenu gnezdilnic za ptice v urbanih območjih in njihovem vzdrževanju. Izmed vseh prejetih izdelkov je natečajna komisija izbrala 3 zmagovalna dela in dodatnih 17 del, ki jih predstavljamo v spletni galeriji. Trije zmagovalci bodo prejeli simbolične nagrade. Vsem vrtcem se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo vsem zmagovalcem!

Tri zmagovalna dela:

  1. Ptice v letu, Nik Pečanec, vrtec Otona Župančiča, enota Mehurčki
  2. Slikanje vrabčka, Ema Kline, Vrtec Rače
  3. Jata ptic, Tin Vajngler, vrtec Otona Župančiča, enota Mehurčki

Dvajset izbranih del:

Izvedbo natečaja je podprla Mestna občina Maribor.

Fotonatečaj Pomlad prihaja! na Flickr-u

Kmečke lastovke in bele štorklje se že vračajo na svoja gnezdišča, v teh dneh pa v naših krajih videvamo tudi druge vrste ptic selivk. Če ptice rad/a fotografiraš, te vabimo, da sodeluješ v treh tedenskih fotonatečajih na Flickr skupini Pomlad prihaja!

Prvi fotonatečaj bo potekal med 31. marcem in 3. aprilom, drugi med 14. in 17. aprilom in tretji med 28. aprilom in 1. majem 2014.

Pravila 1. fotonatečaja so objavljena na spletnih straneh Pomlad prihaja! in www.flickr.com/groups/springalive.

Vabljen/a k sodelovanju!

Risarski natečaj Pomlad prihaja!

Še nisi dopolnil/a 16 let? Rad/a rišeš? Rad/a opazuješ ptice? Če si na vprašanja odgovoril/a pritrdilno te vabimo k sodelovanju na risarskem natečaju »Zakaj so mi všeč ptice raziskave Pomlad prihaja!?«.

Navodila za sodelovanje so objavljena na spletni strani www.springalive.net (Natečaj).

Natečaj organizira BirdLife International v okviru raziskave Pomlad prihaja!, risbe pa nam lahko pošlješ do 21. junija 2014 preko spletne strani raziskave ali na naslov DOPPS, p.p. 2990, 1001 Ljubljana, s pripisom »Za natečaj Pomlad prihaja!«.

Vsak od sodelujočih v natečaju mora vpisati še vsaj eno svoje opazovanje znanilk pomladi na www.springalive.net.

Vabljeni k sodelovanju, čakajo vas lepe nagrade!